Ο δήμος Καβάλας γιόρτασε με τα «τιμημένα γηρατειά»

Παρουσία της δημάρχου Καβάλας στη δημοτική Βιβλιοθήκη ολοκληρώθηκε το εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στην Τρίτη ηλικία

Τα ΚAΠΗ και η δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και πραγματοποίησαν ένα εορταστικό διήμερο αφιερωμένο στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που η συμβολή τους στη σύγχρονη κοινωνία ολοένα και μεγαλώνει.

Το πρωί της 1ης Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκη πραγματοποιήθηκε η ομιλία του νευρολόγου κου Αλέξανδρου Γουλιανού με θέμα: «Οι γνωστικές λειτουργίες στην Τρίτη Ηλικία». Αναλύθηκαν όλες οι νοητικές διαδικασίες του εγκεφάλου που επιτρέπουν την αρμονία με το περιβάλλον.

Το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου, στην κατάμεστη από παιδιά, παιδική γωνιά της δημοτικής Βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε το εορταστικό διήμερο παρουσία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού και επικοινωνίας Γιώργου Φιλόσογλου , της Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελίας Δρακονάκη και πλήθους συμπολιτών μας.

Οι δύο εθελοντές εμψυχωτές η Αθηνά Παναγιωτίδου και ο Ιορδάνης Καλαϊτζίδης, με περίσσιο ταλέντο, κέφι και μεράκι παρουσίασαν στα παιδιά με τη μορφή θεατροπαιχνιδιού, την ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο: «Μεγαλώνω τη γιαγιά μου». Ωστόσο υποδυόμενοι τους δημοσιογράφους του Attica channel  με τα ονόματα Πελοπίδας και Τζένη Δριοπίδα απέσπασαν συνέντευξη από τη δήμαρχο Καβάλας η οποία μοιράστηκε με μικρούς και μεγάλους ιστορίες με τον παππού και τη γιαγιά από την παιδική της ηλικία.

Οι μικροί αναγνώστες για άλλη μία φορά μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία ήρθαν σε επαφή με ιστορίες βιβλίων. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα εικαστικά. Αφού ζωγράφισαν  τον παππού και τη γιαγιά τους στόλισαν το δέντρο της οικογένειας.