Το άλσος των Πεντακοσίων ανήκει, κατά χρήση, στον δήμο Καβάλας

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής που θα κοστίσουν 160 χιλ. ευρώ

Σε απάντηση της κριτικής που δέχτηκε για το δασάκι των Πεντακοσίων, που είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν έπρεπε να δαπανήσει το ποσό των 160 εκατ. για κάτι που δεν του ανήκει, ο δήμος Καβάλας εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο κάνει γνωστό ότι το συγκεκριμένο άλσος του ανήκει, κατά χρήση, από το 2016. Ένα χρόνο νωρίτερα το είχε ζητήσει από το Δασαρχείο και πλέον σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει τις εργασίες για την ανάπλαση της περιοχής, μιας και όπως τονίζεται αποτελεί ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Κατόπιν… ενεργειών μας το Άλσος περιήλθε και ανήκει στους Καβαλιώτες»

«Το Άλσος των Πεντακοσίων ως περιουσία του Ελληνικού  Δημοσίου, παραχωρήθηκε από το Δασαρχείο Καβάλας στον δήμο Καβάλας – κατά χρήση – το έτος 2016.

Είχε προηγηθεί αίτηση του Δήμου Καβάλας (της Tεχνικής Yπηρεσίας του Δήμου Καβάλας ) το έτος 2015 (αριθμός πρωτ.83758/17-8-2015).

Εν συνεχεία, υπεγράφη το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής στις 22-4-2016, εκτάσεως 12.380,23 τ.μ.,  μεταξύ της κ. Γεωργούση Ζωής (Δασάρχη Καβάλας) και της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, σε εκτέλεση της από 23-3-2016 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Άρα καθίσταται προφανές, πως κατόπιν ενεργειών της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Καβάλας, το εν λόγω Άλσος περιήλθε και ανήκει στους Καβαλιώτες.

Στο πλαίσιο αυτής της παραχώρησης έχει δικαίωμα ο Δήμος Καβάλας, να υλοποιεί εργασίες ανάπλασης της περιοχής, καθώς και παρεμβάσεις πρόνοιας, αφού πρόκειται για έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό της πόλης μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, εκπονήθηκε μελέτη προς αυτήν την κατεύθυνση από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 160.000€.

Οι εργασίες που προβλέπονται να υλοποιηθούν είναι εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθαιρέσεων, χρωματισμοί, ανάδειξη του υφιστάμενου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ.

Επίσης, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις ανάδειξης και προστασίας του περιβάλλοντος χώρου με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι κτλ), συμπλήρωση και επιδιόρθωση της υφιστάμενης ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης όπου αυτό απαιτείται, καθώς επίσης και τοποθέτηση πυροσβεστικών φωλιών.

Ήδη στην προηγούμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης της διακήρυξης του έργου.

Η έγκριση της εκτέλεσης αυτού του σημαντικού έργου αναμένεται να έλθει προς ψήφιση, σε μια από τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Το εν λόγω έργο αποτελεί μια ακόμη δέσμευση της δημοτικής αρχής που υλοποιείται».