Στον εισαγγελέα Τσανάκα-Γραμμένος για την πλατεία Ελευθερίας και τους αθίγγανους

Γυναίκα Ρομά επιχείρησε να... σφάξει νεαρό αθίγγανο μέρα μεσημέρι, κάτι το οποίο «ξεχείλισε το ποτήρι», με τον δήμο Καβάλας να ζητάει τη λήψη άμεσων μέτρων για την εξάλειψη των παραβατικών συμπεριφορών από την κεντρική πλατεία

Τα συνεχή επεισόδια μεταξύ Ρομά στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, με πιο πρόσφατο αυτό το οποίο συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου 2018, κατά το οποίο νεαρή Ρομά επιχείρησε να… σφάξει νεαρό αθίγγανο με χορτοκοπτικό εργαλείο, ανάγκασε τη διοίκηση του δήμου Καβάλας να ζητήσει τη λήψη άμεσων μέτρων τόσο για λόγους δημόσιας ασφάλειας όσο και για θέματα δημόσιας υγείας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, προσήλθαν το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018 στον εισαγγελέα, ζητώντας του να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να λυθεί το θέμα των παραβατικών συμπεριφορών των αθίγγανων στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.




Από την πλευρά του ο εισαγγελέας ζήτησε από τον δήμο να καταθέσει εγγράφως ένα ιστορικό με τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται στην πλατεία από τους Ρομά, ενώ από την Αστυνομία ζήτησε να κατατεθούν, επίσης εγγράφως, όλα τα περιστατικά με τις παραβατικές συμπεριφορές τα οποία έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Επί του παρόντος, αυτό το οποίο θα ελέγξει η εισαγγελία της Καβάλας είναι όλα τα περιστατικά -ακόμα και τα πταίσματα- τα οποία άπτονται της δημόσιας ασφάλειας και υγείας στην πλατεία Ελευθερίας και σε πρώτη φάση θα ζητηθεί η συχνότερη παρουσία της Αστυνομίας στο εν λόγω σημείο, καθώς και οι συχνότεροι έλεγχοι από τις υπηρεσίες της.

Πάντως, αυτό το οποίο επισημάνθηκε προς τον δήμο Καβάλας, είναι ότι δεν μπορεί καμία υπηρεσία να απομακρύνει τους αθίγγανους από την πλατεία, αν δεν υπάρχει κάποια ποινικά κολάσιμη αφορμή.

Το θέμα, πάντως, θα τεθεί από τη διοίκηση Τσανάκα και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018.