Ζήσης Μπόνιας: Δεν ευθύνεται ο δήμος Καβάλας για τις αγέλες των αδέσποτων στο Νοσοκομείο

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Άρη Βέρρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώνοντάς τον, παράλληλα και για το αν μπορεί ο δήμος να απομακρύνει αγέλες αδέσποτων

Απάντηση στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών, Άρη Βέρρο έδωσε ο αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας, Ζήσης Μπόνιας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου 2018, σχετικά με τις αγέλες των αδέσποτων σκυλιών στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Ο κ. Βέρρος, απευθυνόμενος στη διοίκηση Τσανάκα, ζήτησε να δοθεί λύση στο θέμα με τα αδέσποτα στο εν λόγω σημείο, καθώς, όπως είπε, υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος, ειδικά το βράδυ, καθώς πετάγονται μπροστά από τους ανυποψίαστους οδηγούς, πέρα από το γεγονός ότι είναι πιθανόν να τρομάξουν και να επιτεθούν σε κάποιον περαστικό, λειτουργώντας ως αγέλη η οποία προστατεύει την περιοχή της.

«Δεν μετέφερε ο δήμος Καβάλας τα αδέσποτα στο Νοσοκομείο της Καβάλας, αλλά ούτε και μπορεί να τα πάρει από το συγκεκριμένο σημείο. Πιθανώς τα ταΐζουν κάποιοι εκεί και γι’ αυτό έχουν κάνει αγέλη. Έχουμε κάνει πάρα πολλά πάνω στο θέμα των αδέσποτων. Σας θυμίζω ότι τα 4 χρόνια θητείας της διοίκησης, έχουμε κάνει πάνω από 500 στειρώσεις, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις», απάντησε ο κ. Μπόνιας.