Κραυγή αγωνίας από τον Πολιτιστικό σύλλογο Περιγιαλίου

Καταγγέλλουν αδιαφορία από την διοίκηση του δήμου Καβάλας αναφορικά με τα πολλά προβλήματα της περιοχής τους, θέτουν ερωτήματα και καλούν την αντιπολίτευση να επέμβει…

Εγκαταλελειμμένοι από την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Περιγιαλίου που εκφράζονται μέσω του εξωραϊστικού – πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Τρύφων», με το δελτίο τύπου – επιστολή που απέστειλαν και στην οποία καταγγέλλουν την διοίκηση του δήμου ότι αδιαφορεί πλήρως για τις αγωνίες και τους φόβους, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του σχεδίου πόλης. Ζητούν να πληροφορηθούν αν υπάρχει σχέδιο δράσης για την περιοχής τους σε ότι αφορά τα έργα υποδομής και ανάπλασης και απογοητευμένοι από την αδιαφορία της διοίκησης ζητούν την επέμβαση της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου – επιστολή του συλλόγου

«Το μόνο που είναι πλέον ξεκάθαρο είναι πως είμαστε μόνοι μας»

Στις 27-08-2018 ο Σύλλογός μας εξέδωσε ένα δελτίο τύπου-πρόσκληση, με το οποίο αφενός μεν αναφερόμασταν στην τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Περιγιαλίου, κυρίως λόγω της αδιαφορίας της διοίκησης του Δήμου Καβάλας,  αφετέρου δε, ζητούσαμε από την Δήμαρχο Καβάλας, κα. Τσανάκα «να ορίσει μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα του ενός μήνα, τον ακριβή χρόνο και τον τόπο όπου θα ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής του Περιγιαλίου».

Από τότε μέχρι και την στιγμή που συντάσσουμε το εν λόγω δελτίο τύπου, δεν άλλαξε τίποτα. Η περιοχή του Περιγιαλίου παραμένει μακράν η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Καβάλας και κανείς αρμόδιος δεν έχει αρνηθεί πως τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής θα βεβαιωθούν στην Εφορία και πως όσοι είναι ιδιοκτήτες γης στο Περιγιάλι θα κληθούν να πληρώσουν δυσβάσταχτα ποσά.

Το μόνο που είναι πλέον ξεκάθαρο είναι πως είμαστε μόνοι μας.

Η Δήμαρχος Καβάλας, κα. Τσανάκα ενώ είχε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να παρουσιάσει σε δημόσια εκδήλωση το σχέδιο της για την ανάπτυξη της περιοχής του Περιγιαλίου, επέλεξε να μην κάνει τίποτα, αδιαφορώντας πλήρως για τις αγωνίες μας και τους κόπους μας.

Περίπου 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, τα χρήματα και την γη των οποίων θα διαχειριστεί ο Δήμος Καβάλας, αν ένα πράγμα δεν αξίζουν, αυτό είναι η αδιαφορία.

Πλέον εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Καβάλας.

Καλούμε, λοιπόν, όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συνδράμουν στην προσπάθεια μας και να συνεργαστούν, όπως έχουν κάνει ήδη για το θέμα του ΤΑP, ώστε να μην γίνουν άλλα λάθη με το Περιγιάλι.

Ζητούμε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα εξής ερωτήματα:

  1. Υπάρχει σχέδιο δράσης του Δήμου Καβάλας, αναφορικά με τα έργα ανάπλασης και υποδομής;
  2. Αν ναι: α) είναι επικαιροποιημένο; β) μπορεί να παρουσιαστεί δημόσια; γ) πόσα και ποιά έργα έχουν ξεκινήσει ή έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης;
  3. Αν όχι: α) Γιατί 5 χρόνια μετά την κύρωση της πράξης εφαρμογής δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο; 4. Πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί από τις εισφορές των ιδιοκτητών; 5. Πόσοι ιδιοκτήτες έχουν λάβει τις ειδοποιήσεις πληρωμής; 6. Για αυτούς που δεν τα έχουν λάβει, ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί; 7.Για αυτούς που τα έχουν λάβει, σε πόσο καιρό θα βεβαιωθούν στην Εφορία;

Τα γραφεία του Συλλόγου μας είναι πάντα ανοικτά για όλους και κυρίως για αυτούς που δεν υπόσχονται αλλά πράττουν».