Ο δήμος Καβάλας «τα είπε» με τους ανθρώπους της αγοράς

Μέλη του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας και του Εμπορικού Συλλόγου κατέθεσαν στη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα τα βασικά τους αιτήματα, παρουσία του Γιώργου Γραμμένου και του Ηλία Καλανταρίδη

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχει εγκαινιάσει εδώ και πολύ καιρό ο δήμος Καβάλας με τον κόσμο της αγοράς, πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές συσκέψεις στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Γιώργου Γραμμένου και του αντιδημάρχου Οικονομικών, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, Ηλία Καλανταρίδη, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, μετά από αίτημα μελών του Σωματείου, οι οποίοι έχουν καταστήματα στους πεζόδρομους της πόλης της Καβάλας. Έγινε εκτενής συζήτηση για πολλά ζητήματα που τους απασχολούν και ζήτησαν τη βοήθεια του δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας, για την εύρυθμη λειτουργία των πεζόδρομων. Ζήτησαν μεταξύ άλλων, να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση, για να λείψει το φαινόμενο της άσκοπης εισόδου και κίνησης οχημάτων στους πεζόδρομους, καθώς και της στάθμευσης αυτοκινήτων ή δικύκλων. Ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Καλανταρίδης, δήλωσε πως, παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ελάχιστο αριθμητικά, τον τελευταίο καιρό υπάρχει καθημερινή αστυνόμευση στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης και βεβαιώνονται ανάλογες παραβάσεις. Γι’ αυτά, αλλά και για άλλα ζητήματα που έθεσαν στη συζήτηση, η δήμαρχος έδωσε τις σχετικές οδηγίες για την αντιμετώπιση όλων αυτών των θεμάτων.

Η δεύτερη συνάντηση, έγινε μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και επαγγελματιών της περιοχής της οδού Βενιζέλου και της αγοράς του Αγίου Νικολάου. Οι επαγγελματίες της οδού Βενιζέλου, (του μονοδρομημένου τμήματος) παραπονέθηκαν ότι στις παρκίδες που υπάρχουν και επιτρέπεται τα αυτοκίνητα να σταθμεύουν για λίγη ώρα, καταλαμβάνονται από ΙΧ που σταθμεύουν εκεί για πολλές ώρες, ιδιαίτερα από ξένους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες τους, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν, αφού δεν μπορούν να σταθμεύσουν έστω για λίγο. Ανάλογα ήταν και τα αιτήματα των καταστηματαρχών-εμπόρων της περιοχής του Αγίου Νικολάου, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξουν ρυθμίσεις, που να αποτρέπουν στα ΙΧ αυτοκίνητα να σταθμεύουν στις εισόδους των πεζόδρομων, αποκλείοντας ακόμη και την δυνατότητα πρόσβασης ή διέλευσης των πεζών. Η δήμαρχος αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει σε ορισμένα σημεία, ενώ ο αντιδήμαρχος, Ηλίας Καλανταρίδης, δήλωσε πως θα επισκεφθεί τα σημεία αυτά, μαζί με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας για να αποφασίσουν επί τόπου τα συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.