Μάκης Παπαδόπουλος: Προεκλογικά «παιχνίδια» με χάρες και ρουσφέτια στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας διατείνεται ότι η διοίκηση αποφάσισε την παράταση της θητείας του Θοδωρή Γκόνη για 6 μήνες, «ενώ θα έπρεπε να προκηρύξει διαδικασία επιλογής νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή»

Για εκμετάλλευση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για προεκλογικούς λόγους εγκαλεί τη διοίκηση Τσανάκα ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι η διοίκηση αποφάσισε την παράταση της θητείας του Θοδωρή Γκόνη -η οποία λήγει στο τέλος Οκτωβρίου του 2018- για 6 μήνες, «ενώ κανονικά θα έπρεπε να προκηρύξει διαδικασία επιλογής νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή», όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι και η στάση του κ. Γκόνη «δείχνει ότι έχει και εκείνος τους δικούς του λόγους να βολεύεται σε μία τέτοια “μεσοβέζικη” νομικά διαδικασία».

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

7 μήνες πριν τις εκλογές, η διοίκηση του Δήμου δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη για «κυνήγι» ψήφων και για κάθε είδους ρουσφέτι και «εξυπηρέτηση»…

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, η διοίκηση αποφάσισε την παράταση της θητείας του σημερινού Καλλιτεχνικού Διευθυντή (που λήγει τέλος Οκτωβρίου) για 6 μήνες, ενώ κανονικά θα έπρεπε να προκηρύξει διαδικασία επιλογής νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή!

Για ακόμη μία φορά, η κ. Τσανάκα δεν διστάζει να «παίξει» με τις διαδικασίες και να εκμεταλλευτεί ό,τι προλαβαίνει, μόνο και μόνο για να κάνει «χάρες» και «ρουσφέτια»!

Δυστυχώς, η στάση του σημερινού Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γκόνη δείχνει ότι έχει και εκείνος τους δικούς του λόγους να βολεύεται σε μία τέτοια «μεσοβέζικη» νομικά διαδικασία. Θα περιμέναμε από τον κ. Γκόνη να δείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και να προστατεύσει το κύρος της θέσης που υπηρετεί τόσα χρόνια.

Το ΔΗΠΕΘΕ διαθέτει την ικανότητα να λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, που υπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους υπάρχει. Οι αντικανονικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στη λειτουργία του μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Καλούμε λοιπόν τη Δήμαρχο Καβάλας να αφήσει τα προεκλογικά «παιχνίδια», να συνταχθεί με τη νομιμότητα και να αναθεωρήσει την απόφασή της για την παράταση της θητείας του σημερινού Καλλιτεχνικού Διευθυντή, προχωρώντας άμεσα σε προκήρυξη για νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή και με διαδικασία διαφανή και αξιοκρατική.