Θερμό καλωσόρισμα στην Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών της Σλοβακίας [Φωτογραφίες]

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα υποδέχτηκε στο δημαρχείο την αποστολή που θα παραμείνει μια εβδομάδα στην πόλη και θα δώσει δύο φιλικά (σε Δράμα και Καβάλα) με την Εθνική Ελλάδος

Την Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης (7/11) η εθνική ομάδας γυναικών της Σλοβακίας που από την Τρίτη βρίσκεται στην Καβάλα. Η αποστολή που έχει καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και θα παραμείνει για μια εβδομάδα, θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη Εθνική ομάδα της Ελλάδας σε Δράμα και Καβάλα, την Πέμπτη και την Κυριακή.

Η δήμαρχος υποδέχτηκε τις αθλήτριες της Σλοβακίας με ένα ζεστό καλωσόρισμα και απευθυνόμενες σ’ αυτές, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «είμαι περήφανοι που διαλέξατε την Καβάλα για να διαμείνετε όλο αυτό το διάστημα της παρουσίας στην χώρας μας για τους φιλικούς αγώνες που θα δώσετε. Εμείς οι γυναίκες δεν παίζουμε εύκολα ποδόσφαιρο μιας και αυτό το άθλημα θεωρείται ανδρικό, όπως και δεν ασχολούμαστε και με την πολιτική. Αλλά με την παρουσία όλων μας σ’ αυτή την αίθουσα δίνουμε το παράδειγμα και το μήνυμα ότι οι γυναίκες μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να ασχοληθούν αποτελεσματικά και με την πολιτική. Σας εύχομαι καλή διαμονή, υγεία και έναν καλό αγώνα την Κυριακή».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Σλοβάκικης αποστολής αφού ευχαρίστησε την δήμαρχο για την υποδοχή και τα δώρα που έδωσε σε όλα τα μέλη της είπε ότι «ευχαριστούμε επίσης και την ομοσπονδία για την πρόσκληση της να έρθουμε στην Καβάλα και εύχομαι να δώσουμε δύο καλά παιχνίδια». Με τη σειρά του έδωσε στην κ. Τσανάκα και ένα αναμνηστικό δώρο.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου, που με την σειρά του καλωσόρισε όλες τις αθλήτριες και τις ευχήθηκε καλή διαμονή, καθώς επίσης και ο πρόεδρος και ο ειδικός γραμματέας της ΕΠΣ Καβάλας Μιχάλης Παπαδόπουλος και Χρόνης Γαϊτατζής. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος του βάρους της φιλοξενίας της αποστολής της Σλοβενίας στην Καβάλα.

Το πρώτο φιλικό παιχνίδι θα γίνει την Πέμπτη (8/11) στην Δράμα, όπου εκεί έχει καταλύσει η Ελληνική Εθνική ομάδα των γυναικών, ενώ το δεύτερο φιλικό θα διεξαχθεί την Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη» και προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 12.00. Στην ΕΠΣΚ προσπαθούν να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο έτσι ώστε να βρεθούν στις κερκίδες του γηπέδου και πιο πολύ τα νεαρά κορίτσια. Μάλιστα έχει απευθύνει επιστολή στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας και καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Η Εθνική ομάδα της Σλοβακίας, θα κάνει προπονήσεις τόσο στην Δράμα όσο και την Καβάλα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Ν. Καρβάλης. Θα παραμείνει για μια εβδομάδα στην Καβάλα και προβλέπεται να αναχωρήσει την Δευτέρα.