Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε κοινωνικό δρώμενο [Φωτογραφίες]

Εκδήλωση στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» με παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας, με πολύ παιχνίδι, χορό και τραγούδια για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με μια μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (2/12) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας, ο δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με κεντρικό σύνθημα «Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να συμμετέχουν σε κάθε κοινωνικό δρώμενο».

Στην εκδήλωση πήραν μέρος, οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ) του δήμου Καβάλας, μαθητές δημοτικών σχολείων της Καβάλας, τα μέλη της χορωδίας των ΚΑΠΗ του δήμου και του ΚΔΑΠ, και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Λουκά.

Η χορωδία των ΚΑΠΗ και τα παιδιά του ΚΔΑΠ τραγούδησαν μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας, τα παιδιά της 6ης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν το παιχνίδι «Γκόμπολ» που είναι ένα ομαδικό άθλημα σχεδιασμένο για άτομα με προβλήματα όρασης και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 1976 στο Τορόντο.

Όλα μαζί τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, τζαμί, χώρες, μηλάκια, τσουβαλοδρομίες, αυγοδρομίες, μαντηλάκι, αγάλματα και έφτιαξαν κούκλες μαζί με τα μέλη του ΚΑΠΗ του Αγίου Λουκά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κα Αναστασία Ιωσηφίδου, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καζανίδης ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι αντιδήμαρχοι, Μαρία Φραντζεσκάκη, Ευαγγελία Δρακονάκη, Ανέστης Τσουρουκίδης και Ηλίας Καλανταρίδης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κα Δρακονάκη, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ νομού Καβάλας, Μάκης Κρεμύδας και η πρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Η κα Ιωσηφίδου στον χαιρετισμό της τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ήταν και θα είναι έμπρακτα καθημερινά κοντά στα άτομα με αναπηρία, όπως ήταν μέχρι σήμερα».

Με το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά συμβολικά δώρα και ποπ κορν.