Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Tα καλά νέα της ημέρας και το αποθεματικό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Ενημέρωση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα σε ΟΛΚ και Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τα έργα στο λιμάνι τα οποία εντάχθηκαν στο ΣΒΑΑ και η δικαστική απόφαση του Εφετείου για τα διόδια της Άσπρης Άμμου

Με τα καλά νέα της ημέρας άρχισε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου 2018. Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ενημέρωσε το σώμα για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον ΟΛΚ και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για τα έργα στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» τα οποία εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ-ΠΑΜΘ) και συγχρόνως στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Καβάλας (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) και για την δικαστική απόφαση του Εφετείου το οποίο δικαιώνει και σε δεύτερο βαθμό τον δήμο για τα διόδια στην Άσπρη Άμμο (διαβάστε εδώ).

Αρχικά, συμφωνήθηκε να μην προηγηθεί η συζήτηση με τα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, προκειμένου να διευκολυνθεί ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος θα ταξίδευε στο εξωτερικό σήμερα νωρίς το πρωί. Έτσι, εγκρίθηκαν αρχικά τα δυο έκτακτα θέματα και ακολούθησε η συζήτηση των τακτικών θεμάτων με την πρόταξη του 12ου θέματος το οποίο αφορούσε στη λύση της μίσθωσης χώρου του ΚΑΠΗ Νέας Καρβάλης το οποίο χρησιμοποιείται από τη Λέσχη Ποντίων Χορευτών. Όπως ειπώθηκε, η Πολεοδομία έκρινε μετά από καταγγελία γείτονα, μη σύννομη τη χρήση του χώρου, κατά συνέπεια έπρεπε να λυθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι να αναζητηθεί στέγη για τον Σύλλογο. Το θέμα ολοκληρώθηκε, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Γραμμένο να δηλώνει ότι υπάρχει κοινή συνισταμένη και ότι θα βρεθεί λύση σύντομα και μάλιστα στον ίδιο χώρο, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώνει ο επάνω χώρος του ΚΑΠΗ.

Το πρώτο τακτικό θέμα αφορούσε στη μεταφορά αποθεματικού της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης του 2018. Η πρόεδρος της Επιχείρησης, Αναστασία Ιωσηφίδου απουσίαζε και εισήγηση έκανε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος είπε: «Αν ανατρέξει κανείς σε όλες τις αποφάσεις του ΔΣ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, θα δει ότι  υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά αποθεματικού έως και 1 εκ. ευρώ για την εκτέλεση του προϋπολογισμού της. Όλα δείχνουν ότι έχουμε εκτέλεση του προϋπολογισμού και των Σχεδίων Δράσης κατά 82% και επιπλέον προέκυψαν και έκτακτα έσοδα. Χρειαζόμαστε άλλα 300.000 ευρώ».

Ενστάσεις εξέφρασε ο Άρης Βέρρος, ο οποίος έκρινε ελλιπέστατη την εισήγηση, ενώ καταψήφισε και ο Χρήστος Ποτόλιας. Διευκρινήσεις έδωσε στη συνέχεια ο κ. Φιλόσογλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το θέμα ήταν καθαρά τεχνικό.