Υπογράφηκε η σύμβαση για το… «νέο» δημαρχείο

Το έργο της ανακαίνισης του κτιρίου του πρώην ΕΟΚ θα στοιχίσει 1 εκατ. ευρώ και θα (πρέπει να) ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο

Την εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου πρώην ΕΟΚ στον Δήμο Καβάλας, που όπως είναι γνωστό πρόκειται να εγκατασταθούν οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας, υπέγραψε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των 2 εκατ. ευρώ περίπου, και μετά την έκπτωση το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στο 1.045.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τη σύμβαση, σε ένα χρόνο.

Η Δήμαρχος, δήλωσε, πως πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον Δήμο, να εργάζονται σε χώρους που να ικανοποιούν, όλες τις προβλεπόμενες ανάγκες και θα αποτελεί ένα σύγχρονο κτίριο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων. Ζήτησε από τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας, να εργαστεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Οι παρεμβάσεις αφορούν το μισό υπόγειο, όπου θα δημιουργηθούν αποθηκευτικοί χώροι, τον μισό 1ο όροφο (δυτικό τμήμα) καθώς και τον 2ο όροφο, όπου θα δημιουργηθούν γραφεία που θα στεγάσουν τις διοικητικές και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, την γραμματεία και το γραφείο της Δημάρχου, τα γραφεία Αντιδημάρχων, το κυλικείο κλπ. καθώς και χώροι αρχείων και αποθηκών.

Στους χώρους αυτούς οι παρεμβάσεις θα είναι ριζικές, με αντικαταστάσεις δαπέδων, επιστρώσεις τοίχων, αντικαταστάσεις και κατασκευές ξύλινων ή σιδηρών κουφωμάτων, διαχωρισμούς των χώρων με τοιχοπετάσματα, αντικατάσταση των ειδών υγιεινής, των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ύδρευσης, αποχέτευσης, θέρμανσης, ψύξης, υαλοστάσια ενεργειακά, υαλόθυρες αλουμινίου, θύρες μεταλλικές πυρασφάλειας, εξωτερική μόνωση, ανακατασκευή των δυο ανελκυστήρων και τοποθέτηση εξωτερικού ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση του κοινού και των ΑΜΕΑ κλπ.