Ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων Καβάλας – Ιταλίας

Επίσκεψη της Μορφωτικής Ακολούθου της Ιταλίας στην Δήμητρα Τσανάκα και συνάντηση εργασίας με πολιτιστικούς φορείς του δήμου με στόχο την ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων κύρους

Τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, η Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ιταλίας Anna Mondavio, συνοδευόμενη από τον dr. Enzo Bonanno και τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην περιοχή μας με έδρα την Καβάλα, Φεδερίκο Λαζαρίδη.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της καλής συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού των δύο μερών, που εγκαινιάστηκε πέρυσι με την συνδιοργάνωση στην Καβάλα, παρουσίασης κουαρτέτου. Μιλώντας η Δήμαρχος μετά την υποδοχή των επισκεπτών τους δήλωσε, πως θεωρεί πολύτιμη τη σχέση φιλίας και τη συνεργασία που ξεκίνησε και σκοπεύει να συμβάλει στο να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί με την ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων κύρους.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπου προήδρευσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη, με τη συμμετοχή των τριών φιλοξενούμενων της Πρεσβείας της Ιταλίας, και εκπροσώπους ενδιαφερόμενων φορέων πολιτισμού της Καβάλας. Η συνάντηση είχε ως θέμα «τα  γράμματα, τις τέχνες και την εκπαίδευση», και κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλες τις πλευρές. Μεταξύ άλλων, έγινε πρόταση ο Δήμος Καβάλας να φιλοξενήσει εκδηλώσεις παρουσίασης της Ιταλικής κουλτούρας, ενώ έγινε πρόταση να παρουσιαστεί στην Ιταλία η έκθεση προβολής και ανάδειξης του χώρου των Φιλίππων, ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος, συζητήθηκαν και προτάσεις για σημαντικές μουσικές δράσεις.