Το «ευχαριστώ» των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι προς τη διοίκηση του δήμου Καβάλας

Ικανοποίηση από τους εργαζόμενους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μετακινηθούν 17 εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον δήμο Καβάλας-Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Δημοσθένη Τουλκίδη

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας να μετακινηθούν 17 εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στον δήμο Καβάλας (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) δεν βρίσκει απλά σύμφωνους τους εργαζόμενους, αλλά ιδιαίτερα ικανοποιημένους, μια ικανοποίηση η οποία εκφράστηκε και με ανάρτησή τους στο facebook, ενώ απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Τουλκίδη για τη συνεργασία την οποία είχαν.

Η ανάρτηση των εργαζομένων

Ο εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Καβάλας ευχαριστούμε θερμά σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη ψήφιση της τροποποίησης του ΟΕΥ για τη μεταφορά μας στο Δήμο. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής Καβάλας, κο Δημοσθένη Τουλκίδη για την άψογη συνεργασία και συμπαράσταση που μας παρείχε. Ευχαριστούμε επίσης και όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν σε ό,τι χρειαστήκαμε. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Περιμένουμε με αγωνία το επόμενα βήματα για τη δημιουργία της υπηρεσίας αυτής.

Ο κ. Τουλκίδης απάντησε στους εργαζομένους, κάνοντας λόγο για ύψιστο καθήκον του κράτους προς όλους όσοι προσφέρουν υπηρεσίες προς τους κοινωνικά αδύναμους: «Πέραν από υποχρέωσή μου ως προέδρου, είναι -το γνωρίζετε- δεδηλωμένη θέση μου πως το ΒσΣ ήταν και παραμένει το πιο αδικημένο πρόγραμμα που “έτρεξε” ποτέ. Το υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή και έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου και το 2012-2014 στη θητεία μου στο Υπουργείο Εργασίας. Η πρόνοια προς του αδύναμους είναι το ύψιστο καθήκον του κράτους. Δεν υπήρξαν ποτέ πιο πάγιες και διαρκείς ανάγκες από αυτές που καλύπτετε. Ελπίζω να προχωρήσουν όλα ομαλά με την προκήρυξη. Είναι βέβαιο πως η δημοτική διοίκηση θα είναι μαζί σας σε κάθε βήμα και οι δημοτικές υπηρεσίες θα σας δεχτούν συναδελφικά».

Σε ανάλογο ύφος και η αντιδήμαρχος, Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία ανέφερε λακωνικά τα εξής: «Το χρέος όλων όσων γνωρίζουν το τι υπηρεσίες προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι είναι να είναι στο πλευρό σας και να σας βοηθούν από όποια θέση βρίσκονται».