Συνάντηση του Θόδωρου Μουριάδη με τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Καβάλας

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί κατέθεσαν στον υποψήφιο δήμαρχο τις προτάσεις τους, με τον κ. Μουριάδη να παραθέτει στους ηθοποιούς τους βασικούς άξονες του προγράμματος του Σύγχρονου Δήμου για τον Πολιτισμό και το Θέατρο

Συνάντηση με τις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Καβάλας είχε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης Σύγχρονος Δήμος, Θόδωρος Μουριάδης, στο θεατράκι του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί κατέθεσαν στον κ. Μουριάδη τις προτάσεις τους οι οποίες άπτονται των δραστηριοτήτων τους, με έμφαση στη στήριξη του δήμου, στην αξιοποίηση των χώρων για τη φιλοξενία παραστάσεων, αλλά και στην επιμόρφωση των ηθοποιών.

Ο κ. Μουριάδης παρέθεσε στους ηθοποιούς τους βασικούς άξονες της παράταξης για τον Πολιτισμό και το Θέατρο, με την πρώτη από αυτές να αφορά την επιδότηση αυτών των ομάδων από τον δήμο, υπό προϋποθέσεις και τη σύσταση μιας τριμερούς επιτροπής η οποία θα είναι επιφορτισμένη με θέματα του Θεάτρου και δη των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων.

Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη της δημιουργίας μιας θεατρικής βιβλιοθήκης, η οποία θα φιλοξενείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», αλλά και η ένταξη στις ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες ανθρώπων οι οποίοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ, όσοι είναι υπό τη σκέπη του ΚΕΘΕΑ, αλλά τα Άτομα με Αναπηρία. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες θα πρέπει να ανεβάζουν παραστάσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Καβάλας, κάτι το οποίο θα πρέπει να ωθεί και η διοίκηση του δήμου.

Εκτός των ηθοποιών, το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης και ο Κοσμάς Χαρπαντίδης.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση