Υποδειγματική η τήρηση των όσων ορίζονται από το Νόμο για την πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή

Απάντηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στα όσα αναφέρει η παράταξη «Ο τόπος της ζωής μας»

Συνηθισμένη πρακτική για την εύρυθμη λειτουργία του, χαρακτηρίζει την διαδικασία για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή, η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας απαντώντας στις κατηγορίες που δέχτηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» όπου μίλησε για αδιαφάνεια και έλλειψη ενημέρωσης των εξελίξεων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει στον Μάκη Παπαδόπουλο ότι η κριτική του θα πρέπει να ασκείται μόνο αν δεν τηρηθεί η σχετική διακήρυξη και μόνο τότε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

«Να ασκήσει κριτική μόνο αν δεν τηρήσουμε τα όσα η διακήρυξη αναφέρει και μόνο τότε…»

«Στην προσπάθεια του να αναφέρεται επί παντός επιστητού, σε ότι αφορά την λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, μάλλον δεν εξετάζουν τα θέματα όπως πρέπει.

Για αυτό θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι, η απόφαση για την επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, όπως και σε όλα τα ΔΗΠΕΘΕ της επικράτειας είναι μια συνήθης πράξη για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν είναι στελεχωμένη η εν λόγω θέση, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, δεν θα μπορεί να έχει πρόγραμμα μετά από κάποια στιγμή, αλλά ούτε και να εκτελέσει το ήδη υπάρχον. Άρα, αντί για μομφή, ο κ. Παπαδόπουλος (ως επικεφαλής της παράταξης του) μάλλον θα έπρεπε να μας συγχαρεί για την υποδειγματική τήρηση των όσων ορίζονται από το Νόμο.

Σχετικά δε με την επιλογή προσώπου που θα ορισθεί να έχει τις ευθύνες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, να μας ασκήσει κριτική, εάν κι εφόσον δεν τηρήσουμε τα όσα η διακήρυξη αναφέρει και μόνο τότε.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του νομικού προσώπου, των δημοτών και εφαρμόζει κατά γράμμα τις κείμενες διατάξεις».