Άμεση παρέμβαση του Δήμου για την οικογένεια που έχασε το σπίτι της από φωτιά στη Ν. Καρβάλη

Την στήριξη του δήμου Καβάλας προς την οικογένεια σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, ζητάει με ανακοίνωση του «Ο τόπος της ζωής μας»

Την άμεση κινητοποίηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Καβάλας καθώς και την ενεργοποίηση του Καπλανίδειου Ξενώνα, ζητάει ο συνδυασμούς «Ο τόπος της ζωής μας» προκειμένου να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας στη Ν. Καρβάλη που έχασε το σπίτι της από την φωτιά που το κατέστρεψε ολοσχερώς το πρωί της Δευτέρας (25/2). Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι δεν θα πρέπει να μείνει αβοήθητη σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Σε τέτοιες στιγμές, ο Δήμος Καβάλας οφείλει να δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο»

«Καλούμε τη Δήμαρχο Καβάλας:

  •     να κινητοποιήσει άμεσα την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να σταθεί αρωγός στην οικογένεια που έχασε το σπίτι της από φωτιά και να λάβει όλη την υποστήριξη που χρειάζεται.
  •     να ενεργοποιήσει τον Καπλανίδειο Ξενώνα στη Ν. Καρβάλη και να φιλοξενήσει εκεί την οικογένεια για όσο διάστημα χρειαστεί. Επιτέλους, ας κάνει έστω και τώρα αυτό που δεν έχει κάνει 4 χρόνια. Είναι μια πολύτιμη υποδομή που θα μπορούσε γενικότερα να αξιοποιείται σε τέτοια έκτακτα περιστατικά. Αν ο Δήμος δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, ας κάνει προγραμματική σύμβαση με τη Μητρόπολη ή με κάποιον κοινωνικό φορέα, ώστε να ξεπεράσει τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα.
  •     αν υπάρχει ζήτημα ιατρικής ή φαρμακευτικής βοήθειας, να συντονιστεί με το Νοσοκομείο ή με άλλους φορείς φροντίδας, ώστε να διευκολύνει την χορήγηση της βοήθειας.

Σε τέτοιες στιγμές, ο Δήμος Καβάλας οφείλει να δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο. Να δημιουργεί στους δημότες το αίσθημα ασφάλειας ότι δεν θα τους αφήσει αβοήθητους σε τέτοιες εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις».