Ελάτε να συζητήσουμε για την καθαριότητα και την διαχείριση των απορριμμάτων…

Ο δήμος Καβάλας και η ΔΙΑΑΜΑΘ διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τις παρεμβάσεις στην καθαριότητα και δίνουν τον λόγο στους πολίτες και τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δημόσιων χώρων ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών: παρεμβάσεις στο Δήμο Καβάλας 2014-2019», διοργανώνει ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/2 από τις 19.00 έως τις 21.00 στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης της Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη.
Το πρόγραμμα ημερίδας, που χωρίζεται σε δύο μέρη, έχει ως εξής:
1ο μέρος
19.00 – 19.30: Αξιολόγηση παρεμβάσεων καθαριότητας 2014-2019-επιτεύγματα και αστοχίες.
19.30 – 20.00: Ο λόγος στους πολίτες – Αξιολόγηση του έργου από τους άμεσα ωφελούμενους.
2ο μέρος
20.00 – 20.30: Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων εφαρμογής των μέτρων του έργου Urban Waste (Στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων σε τουριστικές πόλεις).
20.30 – 21.00: Ο λόγος στους επαγγελματίες του τουρισμού – Αξιολόγηση του έργου από τους άμεσα εμπλεκόμενους.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό και απευθύνεται ειδικότερα: σε δημόσιους φορείς, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και επαγγελματίες στους χώρους α) της εστίασης και β) των τουριστικών καταλυμάτων στο δήμο Καβάλας.
Στο πλαίσιο της θα διανεμηθούν σακούλες σε ιδιοκτήτες εστιατορίων που επιθυμούν να εφαρμόσουν το μέτρο «πακέτο για το σπίτι» προκειμένου να μειωθούν τα απορρίμματα τροφής.