Ομβριοσυλλογές και «επισκέψιμα» φρεάτια στις Κρηνίδες

Στην τελική ευθεία μπήκε το αποστραγγιστικό έργο οδών στις Κρηνίδες που είχε προϋπολογισμό 230 χιλ. ευρώ και ο ανάδοχος το κέρδισε δίνοντας έκπτωση 47,7%

Υπογράφηκε την Τετάρτη 27/2, από τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελίας Δρακονάκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση του έργου, για την αποστράγγιση των οδών του οικισμού των Κρηνίδων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση αποστράγγισης οδών 2018», προϋπολογισμού μελέτης 230.000 ευρώ. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην οδό Φιλίππου, την κεντρική οδό των Κρηνίδων, από την οποία εισέρχεται στον οικισμό, όλη η κυκλοφορία που προέρχεται κυρίως από την Καβάλα. Υπήρχε μέχρι τώρα σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι η οδός δεν διαθέτει δίκτυο για τη συλλογή και την απορροή των ομβρίων υδάτων και το ζήτημα αυτό, πρόκειται να επιλύσει το πιο πάνω έργο. Θα κατασκευαστούν ομβριοσυλλογές, «επισκέψιμα» φρεάτια και γενικότερα θα γίνουν εργασίες προς την κατεύθυνση διευθέτησης της ροής των νερών, για την αποφυγή πλημμυρών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η έκπτωση, που έδωσε η μειοδότρια εταιρεία για το έργο και αναδείχθηκε ανάδοχος, είναι της τάξης του 47,7%, επί του προϋπολογισμού.