Οι 6 + 1 στόχοι του Μάκη Παπαδόπουλου για τον αθλητισμό της Καβάλας

Κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της περιοχής μπορεί να γίνει ο αθλητισμός, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

Tους 6 +1 στόχους του συνδυασμού του σε ότι αφορά την ανάπτυξη του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών της Καβάλας παρουσίασε στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας τόνισε μεταξυ των άλλων ότι βασική επιδίωξη του είναι να γίνει ο αθλητισμός κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, της κοινωνίας και της οικονομίας. Παράλληλά στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και ακόμα ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που ασχολείται με τον αθλητισμό, ο Σούλης Χατζησάββας που συμμετέχει στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΟΚ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Όραμά μας, η Καβάλα τόπος αθλητισμού»

«Με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών φορέων και συλλόγων του Δήμου μας, αλλά και απλών συμπολιτών μας που ασχολούνται με τον αθλητισμό, πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση ανοιχτού προγραμματικού διαλόγου που διοργάνωσε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 η παράταξή μας για τον αθλητισμό, τις αθλητικές υποδομές και την Αυτοδιοίκηση.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Σούλη Χατζησάββα, αθλητή του μπάσκετ με αμαξίδιο, με τον «Τόπο της ζωής μας».

Ειδικές εισηγήσεις για το θέμα έκαναν ο Ξενοφών Κροκίδης, Ιατρός Παθολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, ο Γιώργος Γουνελάς, καθηγητής φυσικής αγωγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον «Τόπο της ζωής μας», και ο Δημήτρης Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής με αντικείμενο στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού.
Βασική μας προτεραιότητα είναι ο αθλητισμός να γίνει κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης, της κοινωνίας και της οικονομίας.
Οι στόχοι μας για την ανάπτυξη του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών είναι οι εξής:
1ος στόχος: Κανένα άθλημα, κανένας σύλλογος χωρίς στέγη: από την ποδηλασία και την αναρρίχηση μέχρι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο.

  • Τακτοποίηση των αδειών λειτουργίας των αθλητικών τεχνικών υποδομών (όχι πια προσωρινές άδειες)
  • Επισκευές και βελτιώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να λειτουργούν στο 100%
  • Εξασφάλιση των λειτουργικών εξόδων (ρεύμα, νερό κτλ)

2ος στόχος: Οριστικές λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα, όπως:

  • Επιδιόρθωση της στέγης του Κλειστού Κολυμβητηρίου και του Κλειστού της Καλαμίτσας
  • Επανάχρηση του ανοιχτού κολυμβητηρίου μαζί  με τους κολυμβητικούς συλλόγους και τον Οργανισμό Λιμένα
  • Κατασκευή στεγάστρου στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο Βερούλειο
  • Ασφαλής πρόσβαση (είσοδος-έξοδος) αυτοκινήτων και πεζών στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»
  • Αναβάθμιση των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων με την τοποθέτηση σύγχρονων δαπέδων και παρκέ
  • Αποδυτήρια και εγκαταστάσεις υγιεινής για τα γήπεδα τένις

3ος στόχος: Λειτουργικές λύσεις για τα προβλήματα όλων των γηπέδων των οικισμών του Δήμου, που χρησιμοποιούνται από τις τοπικές ομάδες (αποδυτήρια, γρασίδι, φωτισμός και άλλα)

4ος στόχος: Υποστήριξη αθλητών και ομάδων που διακρίνονται έξω από τα όρια του Δήμου μας και αποτελούν «παράδειγμα προς μίμηση» για τους νέους του τόπου μας

5ος στόχος: Στήριξη των υφιστάμενων αθλητικών διοργανώσεων και δημιουργία νέων διοργανώσεων με κριτήρια ανταποδοτικότητας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία, δημιουργώντας θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό του Δήμου μας.

6ος στόχος: Δημιουργία δύο πόλων με αθλητικές εγκαταστάσεις στα ανατολικά και στα δυτικά της Καβάλας

  • στα ανατολικά με το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το Κλειστό Κολυμβητήριο
  • στα δυτικά με το αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας.

Τέλος, βάζουμε επιπλέον στόχο για την κατασκευή:

  • ενός νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή των Φιλίππων που θα μπορεί να φιλοξενεί ομάδες από παντού για την προετοιμασία τους (και το οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί με συνεργασία Δήμου – ιδιωτικού τομέα)
  • ενός νέου κλειστού προπονητηρίου στην Καβάλα».