Μάκης Παπαδόπουλος: Μπορεί να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση μεταξύ ΒΦΛ και ΔΕΠΑ

Ο συνδυασμός «Ο τόπος της ζωής μας» παίρνει θέση για το μεγάλο πρόβλημα του εργοστασίου λιπασμάτων

Την βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελή λύση στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει ανάμεσα στο εργοστάσιο λιπασμάτων της Ν. Καρβάλης και την ΔΕΠΑ που το προμηθεύει με φυσικό αέριο, εκφράζει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας». Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές όπου αναμένονται δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο καταβολής των χρημάτων, ο συνδυασμός του Μάκη Παπαδόπουλου επισημαίνει ότι αυτή θα πρέπει να γίνεται με τους επικρατούντες κανόνες της αγοράς, και όχι με ασφυκτικούς οικονομικούς όρους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Αυτονόητη η απρόσκοπτη λειτουργία της και η βιωσιμότητά της βιομηχανίας λιπασμάτων»

«Η παράταξή μας υπερασπίζεται σθεναρά την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου της Βιομηχανίας Λιπασμάτων, της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας, πυλώνα της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, που όλοι μας άλλωστε βιώνουμε, είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των χρηματοοικονομικών ζητημάτων να γίνεται με τους επικρατούντες κανόνες της αγοράς, και όχι με ασφυκτικούς οικονομικούς όρους.

Στα πλαίσια της αμοιβαίας ωφέλειας των δύο επιχειρήσεων (Λιπάσματα-ΔΕΠΑ), είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος και μία αμοιβαία επωφελής λύση, ώστε να συνεχιστεί η προμήθεια φυσικού αερίου προς το εργοστάσιο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να διασφαλιστούν οι εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας».