Έτοιμοι οι φορείς, άγνωστα τα κονδύλια για την πολιτική προστασία

Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο του δήμου Καβάλας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιές, όπου διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των φορέων, που όμως δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα θα έχουν στην διάθεση τους…

Με την προεδρία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Καβάλας, με στόχο τον σχεδιασμό και τις δράσεις, για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.

Εκτός από τη Δήμαρχο, συμμετείχε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την πολιτική προστασία, Θόδωρος Τζαρτζάρης, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της ΠΕ. Καβάλας Σταύρος Κυβράκης, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι άλλων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη καλής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά, στο γεγονός, ότι ακόμη και σήμερα, δεν έγιναν γνωστά τα κονδύλια που θα διατεθούν από την πολιτική προστασία, στους δικαιούχους φορείς, για να μπορέσουν να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό των δράσεών τους.

Έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα αποτελέσματα της περσινής αντιπυρικής περιόδου και εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων, δεδομένου ότι υπήρχαν λίγα περιστατικά δασικών πυρκαγιών, τα οποία αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά. Οι φορείς εξέφρασαν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και έγιναν προτάσεις για τη λήψη μέτρων, όπως ενημέρωση του κοινού, αυτοπροστασία, και καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά ιδιωτικών οικοπέδων και δημόσιων χώρων.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα κάνει προσωπική ενημέρωση σε κατοίκους επικίνδυνων περιοχών, πόρτα – πόρτα.