Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας: Να απομακρυνθεί άμεσα ο Θεόδωρος Τζατζάρης από τη θέση του προέδρου του ΔΩΚ

Ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας ζητάει από τη διοίκηση του δήμου να πάρει θέση για τα όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο Γιάννης Εριφυλλίδης

Με αφορμή την καταγγελία του επικεφαλής του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά», μουσικού και δικηγόρου, Γιάννη Εριφυλλίδη σχετικά με τον πρόεδρο του ΔΩΚ, Θεόδωρο Τζατζάρη και τα όσα δηλώνει ότι διαδραματίστηκαν κατά την αποστολή του ΔΩΚ στη Βάρνα (διαβάστε την καταγγελία του Γιάννη Εριφυλλίδη εδώ και την απάντηση του προέδρου του ΔΩΚ εδώ) η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Λαϊκή Συσπείρωση και ο επικεφαλής της, Χρήστος Ποτόλιας ζητάνε την απομάκρυνση του κ. Τζατζάρη από τη θέση του προέδρου, ενώ καλούν τη διοίκηση του δήμου να  πάρει άμεσα θέση, διότι «διαφορετικά θα είναι φανερό ότι οι απόψεις που εκφράζει ο απόστρατος αξιωματικός, εκφράζουν και την ίδια την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καβάλας

Με αφορμή τα όσα είδαν τη δημοσιότητα σχετικά με τον πρόεδρο του ΔΩΚ, η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζει ότι και το γεγονός αυτό αποδεικνύει την ορθότητα της αξίωσης που προβάλλαμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση η διοίκηση και να καταδικάσει τις φασιστικές δηλώσεις του νοσταλγού της χούντας σχετικά με το Πολυτεχνείο, απομακρύνοντάς τον άμεσα από την τόση ευαίσθητη θέση του προέδρου ενός φορέα που έχει να κάνει με μουσική σε νέα παιδιά, μουσική και νέοι που είχαν ιδιαίτερη αντιμετώπιση από τη χούντα.

Αποδεικνύεται επίσης ότι οι δηλώσεις του τότε για τα περί «μύθων της αριστεράς» σχετικά με τους νεκρούς του Πολυτεχνείου δεν ήταν ένα μεμονωμένο «ατόπημα», αλλά βαθιά φιλοχουντική, φασιστική νοοτροπία, που εκδηλώθηκε και στην εκδρομή που πραγματοποίησε το ΔΩΚ με μαθητές του στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ακόμη και τώρα η διοίκηση του Δήμου επιβάλλεται να πάρει θέση. Η απομάκρυνσή του από τη συγκεκριμένη θέση πρέπει να είναι άμεση. Διαφορετικά είναι φανερό ότι οι απόψεις που εκφράζει ο απόστρατος αξιωματικός, εκφράζουν και την ίδια την πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο.