Και με δικαστική βούλα εντάσσονται στον αστικό ιστό της Καβάλας 168 στρέμματα βόρεια της πόλης

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης ακυρώνει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία χαρακτήριζε αναδασωτέα μια μεγάλη έκταση στην περιοχή της Χωράφας

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση υποδέχθηκε ο δήμος Καβάλας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία τον δικαιώνει και ακυρώνει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία χαρακτήριζε αναδασωτέα έκταση ενταγμένη στο Σχέδιο Πόλης της Καβάλας στην περιοχή της Χωράφας. Η επίμαχη περιοχή, βρίσκεται στα όρια του Σχεδίου Πόλης, βόρεια της πόλης της Καβάλας, κατά μήκος της Περιμετρικής, από το Γηροκομείο μέχρι τη Χωράφα.

Ο δήμος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και η νομική υπηρεσία του δήμου με τον νομικό του σύμβουλο, Απόστολο Αγελαράκη, είχαν θέσει ως μία από τις άμεσες προτεραιότητές τους το πιο πάνω ζήτημα, προασπιζόμενοι το συμφέρον εκατοντάδων δημοτών οι οποίοι κατοικούν ή έχουν ιδιοκτησία στην περιοχή αυτή. Τελικά πέτυχαν την ακύρωση της βλαπτικής αυτής απόφασης, η οποία αγνοούσε τον υφιστάμενο οικισμό, θέτοντας σε κίνδυνο τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των δημοτών.

Έτσι πλέον και με δικαστική βούλα, η επίμαχη περιοχή των 168 στρεμμάτων δεν υπόκειται στους περιορισμούς της αναδάσωσης.

Μετά απ’ αυτό, εκατοντάδες δημότες και οι οικογένειές τους, θα μπορούν ανεμπόδιστα να νομιμοποιήσουν, αξιοποιήσουν, μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους η οποία βρίσκεται στην περιοχή αυτή.

Η αίσια αυτή εξέλιξη βάζει τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των δημοτών και εκτός των άλλων, τους δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και να συμβάλουν έτσι στην αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Η νομική αυτή επιτυχία του δήμου Καβάλας αποδεικνύει περίτρανα και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να βασίζεται στη διοίκηση του δήμου και στις υπηρεσίες του, για κάθε δίκαιο γενικό ζήτημα που την απασχολεί και πρέπει να θεωρεί δεδομένο, ότι κάθε φορά που θίγονται τα συμφέροντά της, ο δήμος θα δίνει τη μάχη για την προστασία των καβαλιωτών.

*Δελτίο Τύπου