Πόρισμα ορκωτών λογιστών: Κανένα έλλειμμα στο ταμείο του δήμου-Έρχονται μηνύσεις για τα fake news;

Η διοίκηση του δήμου κάνει λόγο για συνειδητή διασπορά ψευδών ειδήσεων και επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της, «απέναντι σε όσους εν γνώσει τους τις διακινούν»-Τσανάκα και Καλανταρίδης ζήτησαν τον έλεγχο στο ταμείο

Κανένα έλλειμμα δεν υπάρχει στο ταμείο του δήμου Καβάλας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, μετά και το πόρισμα από τον έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε κλιμάκιο ορκωτών λογιστών, ύστερα από εντολή της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα και του αντιδημάρχου, Ηλία Καλανταρίδη.

Παράλληλα, η διοίκηση του δήμου κάνει λόγο για συνειδητές ψευδείς ειδήσεις οι οποίες διασπείρονται -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- από πολιτικούς αντιπάλους της δημάρχου και συγκεκριμένα ΜΜΕ και «επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της, απέναντι σε όσους εν γνώσει τους τις διακινούν».

Η ανακοίνωση του δήμου Καβάλας

Τον τελευταίο καιρό, υπήρξε σειρά συνειδητά ψευδών δημοσιευμάτων, από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστήριζαν ότι υπάρχει έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Καβάλας. Για τον λόγο αυτό, υπήρξε πρωτοβουλία της Δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Οικονομικών, Ηλία Καλανταρίδη και ζητήθηκε να γίνει έκτακτος έλεγχος στο ταμείο του Δήμου, από ειδικούς ορκωτούς λογιστές.

Οι ορκωτοί λογιστές, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν, κατέληξαν πως όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειμμα, αλλά δεν υπήρξε διαφορά ούτε ενός λεπτού του ευρώ, στα υπόλοιπα του Δημόσιου Λογιστικού και της Γενικής Λογιστικής, όπως άλλωστε και στα υπόλοιπα της καταμέτρησης (9.810.282,26 ευρώ), με εκείνα που υπήρχαν στα βιβλία.

Σημειώνουν επίσης, στο πρακτικό καταμέτρησης των ταμειακών διαθέσιμων του Δήμου, ότι τηρήθηκαν επακριβώς όλες οι σχετικές διατάξεις και «το υπόλοιπο των μετρητών του Δήμου Καβάλας, δεν υπερέβαινε το ανώτατο όριο χρηματικού ποσού που μπορεί να διατηρείται σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του δημοτικού ταμείου, σε ημερήσια βάση, για την εξυπηρέτηση της συναλλακτικής κίνησης του Δήμου».

Αποδεικνύεται λοιπόν, πως τα δημοσιεύματα αυτά, είναι συνειδητά ψευδή (fake news) και συκοφαντικά, με σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας.

Σημειώνεται δε, ότι ο Δήμος Καβάλας, επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός του, απέναντι σε όσους εν γνώσει τους διακινούν ψευδείς ειδήσεις. Αυτό, άλλωστε, είναι πρωταρχική υποχρέωση απέναντι στους δημότες και κυρίως στους υπηρεσιακούς παράγοντες, που τόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους και αντί ενός καλού λόγου, συκοφαντούνται και λοιδορούνται από πολιτικούς αντιπάλους της Δημάρχου και προσκείμενα σ’ αυτούς μέσα ενημέρωσης, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσποριστούν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, υποστηρίζοντας ότι, τάχα, επιτρέπουν να δημιουργηθούν ελλείμματα.