Το σχέδιο του Μάκη Παπαδόπουλου για να κάνει «έξυπνο» το δήμο Καβάλας

Στόχος του επικεφαλής του «Τόπου της ζωής μας» είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και γρήγορη εξυπηρέτηση του δημότη

Το σχέδιο του προκειμένου να δημιουργήσει ένα ψηφιακό «έξυπνο» δήμο, στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος, προκειμένου να εξυπηρετήσεις τους δημότες, παρουσιάζει σε ανακοίνωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» επισημαίνει ότι τα βήματα που θα κάνει είναι συγκεκριμένα και θα έχουν προθεσμίες υλοποίησης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας»

«Σχεδιάζουμε έναν ψηφιακό, “έξυπνο” Δήμο για τη γρήγορη εξυπηρέτηση των δημοτών»

«Ως διοίκηση του Δήμου θα αξιοποιήσουμε πλήρως τη σύγχρονη τεχνολογία και τις ψηφιακές εφαρμογές για να επιταχύνουμε τις λειτουργίες του Δήμου και να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε κάθε δημότη μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο και προθεσμίες.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε:

  •     ένα πρότυπο ψηφιακό κέντρο παρακολούθησης και ελέγχου της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο. Συλλογή απορριμμάτων, κινήσεις οχημάτων, κατάσταση δικτύου ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμός, βλάβες και πολλές άλλες καθημερινές λειτουργίες θα παρακολουθούνται και θα ελέγχονται, ώστε να γίνονται άμεσα παρεμβάσεις όπου χρειάζονται και να εξοικονομούνται πόροι.
  •     ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες για την υποβολή αιτημάτων. Θεσπίζουμε διαδικασία παρακολούθησης και καταγραφής της πορείας κάθε αιτήματος.
  •     την παροχή πιστοποιητικών του Δήμου μέσω ψηφιακής εφαρμογής και την υλοποίηση ειδικής εκστρατείας ενημέρωσης των δημοτών για τη χρήση της Εθνικής Ψηφιακής Πύλης “Ερμής”, μέσα από την οποία θα έχουν πρόσβαση σε 100 είδη πιστοποιητικών.
  •     τη στενή συνεργασία με άλλους οργανισμούς (όπως τράπεζες και Ταχυδρομείο), για να φτάνουμε μέχρι τον τελευταίο πολίτη.
  •     την παροχή δωρεάν ασύρματου δικτύου σε όλους τους δημότες και επισκέπτες στους κοινόχρηστους χώρους.
  •     την πλήρη και ολοκληρωμένη “ψηφιοποίηση” της τουριστικής προβολής του Δήμου.
  •     τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών ειδικά σχεδιασμένων για τις ανάγκες μετακίνησης, διαβίωσης και πολιτικής προστασίας για τους ηλικιωμένους και τα Άτομα με Αναπηρία.
  •     δράσεις ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοτών και προώθηση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με ικανή ομάδα, με έναν δήμαρχο για όλους, ανεβάζουμε τον τόπο μας ψηλά, εκεί που του αξίζει»!