Λαϊκή Συσπείρωση: «Λευκές νύκτες», μαύρες μέρες για εμποροϋπάλληλους και μικρούς ΕΒΕ!

Κανένα αντίκρισμα δεν θα έχει για τους αυτοαπασχολούμενους η εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, σύμφωνα με την παράταξη του Χρήστου Ποτόλια, ενώ παράλληλα θα είναι εξοντωτική για τους εργαζόμενους στα καταστήματα

Την αντίθεση της στο θεσμό της «Λευκής Νύχτας» εκφράζει για ακόμα μια φορά με ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση», καλώντας τους εργαζόμενους της πόλης της Καβάλας και των χωριών να μην πλανευτούν από τις φανταχτερές «ξόβεργες» που έχουν στήσει οι επίδοξοι συνεχιστές της φορομπηχτικής πολιτικής του δήμου. Για την παράταξη, όπου επικεφαλής είναι ο Χρήστος Ποτόλιας, η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι εξοντωτική για τους εργαζόμενους στα καταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά μέχρις αργά και χωρίς αντίκρισμα για τους αυτοαπασχολούμενους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Εξοντωτική νύχτα για τους εμποροϋπάλληλους και χωρίς κανένα αντίκρισμα για τους αυτοαπασχολούμενους»

«Με πρόσχημα την «τόνωση της αγοράς», Εμπορικός Σύλλογος, διοίκηση του Δήμου, λοιπές δημοτικές παρατάξεις που πήραν την απόφαση, βάφτισαν «Λευκή Νύχτα» τη βραδιά της Παρασκευής και η Περιφέρεια παράτεινε το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Πρόκειται για απόφαση εξοντωτική για τους εμποροϋπάλληλους και χωρίς κανένα αντίκρισμα για τους αυτοαπασχολούμενους, που στριμώχνονται ολοένα και περισσότερο στον ανταγωνισμό με τα εμπορικά μεγαθήρια.

Θεωρούμε, με αφορμή τη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα », ότι οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως, όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα “event” και να πραγματοποιηθούν, μπορεί να φέρουν κόσμο στους εμπορικούς δρόμους, περισσότερους πελάτες όμως όχι. Τους “πελάτες” ή “καταναλωτές”, όπως τους αποκαλούν, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική των τελευταίων ειδικά χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι και όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τον μικρό έμπορα.

Επίσης οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου, των απλήρωτων υπερωριών, των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Ιδιαίτερα οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν βάλει στόχο να κάνουν και τη νύχτα των εμποροϋπαλλήλων …μέρα!.

Τέτοιες φιέστες από τον Δήμο γίνονται με χρήματα από τη τσέπη των δημοτών, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νευραλγικές δομές του Δήμου (σχολική στέγη, καθαριότητα, κατάσταση δρόμων, πυροπροστασία κτλ).

Αν πραγματικά ο Δήμος με τη σημερινή διοίκηση, αλλά και με τις αυριανές που έχουν όμως την ίδια στρατηγική, ήθελαν να σταθούν στα προβλήματα των έμπορων της πόλης και των δημοτών συνολικά, θα μπορούσαν να μειώσουν τα τέλη, τους δημοτικούς φόρους και τα χαράτσια κάθε λογής, να καταργούσαν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν ξανά και ξανά αυτό που θα έπρεπε να τους παρέχεται δωρεών, όπως νερό, καθαριότητα, πράσινο κτλ.

Αν πραγματικά ήθελαν να σταθούν στους μικροεπαγγελματίες θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά τους δημοτικούς φόρους και τα τέλη που αυτοί πληρώνουν δύο φορές, μια στο σπίτι μία στο μαγαζί, θα μείωναν δραστικά το κόστος της χρήσης των δημοτικών χώρων, θα μπορούσαν να μην έδιναν άδεια εγκατάστασης σε ένα ακόμη πολυκατάστημα (H&M) στο κέντρο της πόλης που θα κλείσει και άλλα μικρομάγαζα.

Όσο για καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις ας κάνουν τακτικά, φθηνά, αξιοποιώντας το ντόπιο δυναμικό χωρίς να μεταβάλλουν το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

Βέβαια τίποτε από όλα αυτά δεν έχουν σκοπό να κάνουν οι «οραματιστές» της παραδεισένιας πόλης που υπόσχονται, για αυτό τίποτε τέτοιο δε χωράει στην προεκλογική τους «φανταχτερή» αντιπαράθεση.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, οι μικροί καταστηματάρχες, συνολικά οι εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών να μην πλανευτούν από τις φανταχτερές «ξόβεργες» που έχουν στήσει σε κάθε γωνιά, οι επίδοξοι συνεχιστές της φορομπηχτικής πολιτικής του Δήμου.

Να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους και με αυτήν οδηγό να πορευτούν προς τις πολλαπλές κάλπες που θα στηθούν σε λίγες ημέρες.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια, για να ξαναβρούν τη ψήφο τους εκεί που την έριξαν, στήριγμα στα αιτήματά τους για μια ζωή καλύτερη για τους ίδιους και τα παιδιά τους».