«Πεθαίνοντας» στην Καβάλα ή αλλιώς «έξοδος» στις (κινηματογραφικές) αγορές

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας Bollywood "Die Tomorrow" η οποία γυρίστηκε στην Καβάλα - Επίσημη «πρώτη» και για το KAVALA FILM OFFICE

Στον ιστορικό χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Αθήνα και σε μία λαμπρή εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 12 Μαΐου 2019 η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας του Bollywood με τίτλο “Die Tomorrow”, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν σχεδόν εξολοκλήρου στην Καβάλα.

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στην Καβάλα η οποία ονοματίζεται καθ’ όλη την πλοκή του έργου και αποτελεί μία κωμική και συνάμα ιδιαίτερα συναισθηματική προσέγγιση κοινωνικών φαινομένων της εποχής μας, ενώ κατά γενική ομολογία των θεατών που την παρακολούθησαν, αποτελεί ύμνο για τις ομορφιές της πόλης της Καβάλας.

Πρωταγωνιστεί το διάσημο καλλιτεχνικό ζευγάρι του Bollywood, Κrushna Abhishek και Kashmira Shah, ενώ ήδη έχει μεταγλωττιστεί στα αγγλικά και στα ελληνικά, αφού θα συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η παγκόσμια διανομή της.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε από την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου στο κοινό της εκδήλωσης το οποίο αποτελούνταν από εκπροσώπους της πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής, Έλληνες και ξένους κινηματογραφικούς παραγωγούς, καθώς και δημοσιογράφους, το πρώτο στην Ελλάδα δημοτικό γραφείο προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών, το KAVALA FILM OFFICE.

Το γραφείο αυτό μέσω του οποίου η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, κάνοντας χρήση του νέου νομοθετικού πλαισίου και των κινήτρων που δίνει το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής καθώς και κινήτρων που ο ίδιος ο δήμος προσφέρει, φιλοδοξεί να προσελκύσει παραγωγές, όπως κινηματογραφικές ταινίες, video clip κ.α. στην περιοχή της Καβάλας και αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης το οποίο έχει αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια η δημοτική επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με μεγάλη μάλιστα μέχρι σήμερα επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά του Bollywood αριθμεί πάνω από 2 δισ. θεατές σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου μια κινηματογραφική  παραγωγή αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία προβολής της Καβάλας στην αγορά αυτή. Αυτό τόνισαν άλλωστε στις δηλώσεις τους κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τόσο ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης και Κωνσταντίνος Τσέγας όσο και η πρέσβειρα της Ινδίας, Shamma Jain η οποία ευχαρίστησε τον δήμο Καβάλας για την συνολική προσφορά του στην ενίσχυση των πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδος-Ινδίας.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ ζήτησε από τους παραγωγούς να παρέχουν στον Οργανισμό την άδεια για τη χρήση σκηνών της ταινίας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την τουριστική προβολή της χώρας. Με τη σειρά τους οι πρωταγωνιστές  δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την παραγωγή αυτή, καθώς επίσης μοιράστηκαν με το κοινό  τις θαυμάσιες αναμνήσεις που έχουν από τα γυρίσματα και ιδιαιτέρως από τους κατοίκους της πόλης, προαναγγέλοντας μάλιστα την επιστροφή τους το επόμενο διάστημα για την παραγωγή μίας δεύτερης ταινίας.

Τέλος η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη για θέματα επιχορήγησης του υπουργείου προς το δημοτικό γραφείο οπτικοακουστικών παραγωγών KAVALA FILM OFFICE.

Δελτίο Τύπου