Δήμητρα Τσανάκα για Καλαμίτσα: Αν χρειαστεί να με πάνε αυτόφωρο, ας με πάνε!

Αποφασισμένη να παραδώσει την ακτή στους Καβαλιώτες «όπως ήταν, ίδια και καλύτερη» δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας, κάτι το οποίο συνεπάγεται άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και νέο κύκλο κόντρας με ΕΤΑΔ και ΤΑΙΠΕΔ

Αποφασισμένη να δώσει τέλος στο χάλι της ακτής Καλαμίτσας ακόμα και αν θα έχει νομικές συνέπειες δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα κατά το debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Καβάλας το οποίο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019 στο Center TV.

«Αν χρειαστεί να με πάνε αυτόφωρο, ας με πάνε. Εγώ θα παραδώσω την Καλαμίτσα στους Καβαλιώτες όπως ήταν, ίδια και καλύτερη, όπως κάνω κάθε χρόνο», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Τσανάκα, «προαναγγέλλοντας» παρεμβάσεις στην ακτή, αλλά και νέο κύκλο κόντρας με την ΕΤΑΔ στην οποία ανήκει η χρήση της παραλίας.

Μάλιστα, η δήμαρχος Καβάλας επισήμανε ότι η ΕΤΑΔ «παρέδωσε εκδικητικά την παραλία στο ΤΑΙΠΕΔ επειδή η Πολεοδομία της Καβάλας τής είχε επιβάλλει πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, μετά από σχετικές καταγγελίες», με την ΕΤΑΔ να πληρώνει 178.331 ευρώ από το συνολικό ποσό, αιτούμενη να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό ο δήμος Καβάλας για να ανοίξει η συζήτηση για Καλαμίτσα και παλιά δικαστήρια (διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

«Και ερωτώ, ποιος δήμαρχος θα βάλει το κεφάλι του στον ντορβά, διαγράφοντας το πρόστιμο, όταν δεν μπορούμε να διαγράψουμε ούτε 5 ευρώ από πρόστιμα σε συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν και οικονομικά προβλήματα;», δήλωσε επιπρόσθετα η κ. Τσανάκα.