Βαγγέλης Παππάς: Έτσι θέλουμε να γίνει η συνοικία της Παναγίας [μακέτες]

Η πρόταση του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της ΚΑΠ για την ενοποίηση Παναγίας με το λιμάνι με σκάλες και ασανσέρ-Τα σχέδια για την ίδρυση Γραφείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και η επόμενη μέρα των εκλογών

Την πρότασή του για τη συνοικία της Παναγίας παρουσίασε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλης Παππάς. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση στην παλιά πόλη της Καβάλας και να αντιμετωπίσει το σύνθετο πρόβλημα στάθμευσης αυτοκινήτων.




Η πρόταση προβλέπει την κατασκευή κυλιόμενης σκάλας και ασανσέρ για τη λειτουργική ενοποίηση της συνοικίας της Παναγίας με το λιμάνι της πόλης και το κέντρο.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση

Η προτεινόμενη παρέμβαση περιλαμβάνει μια διπλή κυλιόμενη σκάλα καθώς και ασανσέρ, από το επίπεδο του υφιστάμενου πάρκινγκ του Τελωνείου έως την οδό Θεοδώρου Πουλίδου στην Παναγία, στο σημείο που βρίσκονται οι στρατιωτικές κατοικίες.

Για την κατασκευή του έργου απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη υπηρεσιών, ώστε να μην αλλοιωθεί η μορφολογία και η ιστορικότητα της περιοχής.

Με την πρόταση του Βαγγέλη Παππά εξασφαλίζεται η πρόσβαση στην παλιά πόλη σε δημότες και επισκέπτες αλλά και η αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση του περιορισμένου χώρου στην παλιά πόλη. Από την οδό Πουλίδου προβλέπεται να γίνεται μόνο διέλευση αυτοκινήτων εξυπηρέτησης για κατοίκους και τουρίστες αλλά και τα αυτοκίνητα των μόνιμων κατοίκων που έχουν εξασφαλισμένο χώρο στάθμευσης, ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο δρόμος για την ανάπτυξη των τουριστικών καταστημάτων.

«Πρόκειται για μια πρόταση που συζητιέται εδώ και 30 χρόνια αλλά δεν έχει προχωρήσει. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην υλοποίηση της αυτής της πρότασης αρχίζοντας από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης της διοίκησης του Δήμου. Σήμερα δεν σας παρουσιάζουμε μία μελέτη, σας παρουσιάζουμε την οπτική και τη θέληση που έχουμε στο να γίνουν πράγματα», είπε σχετικά ο Βαγγέλης Παππάς.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Βαγγέλης Παππάς είχε παρουσιάσει άλλη μία πρόταση του συνδυασμού του για δημιουργία Μητροπολιτικής Πλατείας 22 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης, η οποία εκτός του νέου, ελεύθερου χώρου και της αύξησης πρασίνου, δημιουργεί και 1.000 νέες θέσεις στάθμευσης στην «καρδιά» της πόλης.

«Η Καβάλα πρέπει να τολμήσει τις μεγάλες τομές, πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να απαντήσει στις ανάγκες των πολιτών» είπε ο κ. Παππάς και σχολίασε ότι εδώ και δεκαετίες δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση που να αλλάζει την πόλη.

Γραφείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης

Ο Βαγγέλης Παππάς στη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και σε μία ακόμα πρόταση της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική καθώς, όπως είπε, έχει ως στόχο τον σεβασμό της αξιοπρέπειας κάθε Καβαλιώτη. Πρόκειται για τη δημιουργία Γραφείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης, που θα διαχειρίζεται διαπαραταξιακή επιτροπή. Εκεί ενσωματώνονται όλες οι κοινωνικές πολιτικές (τρόφιμα, οικονομική στήριξη, εργασία). «Εγγυόμαστε ότι κανένας δημότης με ανάγκη δεν θα χάνει τα δικαιώματά του επειδή δεν είχε επαρκή πληροφόρηση ή επειδή δεν είχε άνθρωπο μέσα. Ο Δήμος ως μεγάλος εργοδότης της πόλης, στηρίζει όλα τα παιδιά του. Όχι μόνο ημετέρους ή καλά πληροφορημένους», είπε ο Βαγγέλης Παππάς.

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με τη βοήθεια των Καβαλιωτών 

Μιλώντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού ο Βαγγέλης Παππάς είπε ότι σε αυτό έχουν ενσωματωθεί οι προτάσεις που έγιναν από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο από πολίτες της Καβάλας οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του συνδυασμού. «Το πρόγραμμά μας λοιπόν σχηματίστηκε στην ουσία με την καθοδήγηση του συνόλου τοπικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά.

«Καλώ τους συνυποψηφίους μου να φτιάξουμε έναν ισχυρό Δήμο»

Τέλος ο Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε και στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου δίνοντας και το στίγμα της επόμενης ημέρας της εκλογικής διαδικασίας.

«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας μεγάλης διαδρομής, ενός μεγάλου ταξιδιού της διεκδίκησης του Δήμου Καβάλας. Μια διαδρομή που την κάναμε όλους αυτούς τους μήνες κινούμενοι συναινετικά και με σύνθημα το “Εγώ φεύγει κι έρχεται το Εμείς”, γιατί έτσι φανταζόμαστε την επόμενη ημέρα της Καβάλας. Μιας Καβάλας που δεν την αγαπάει φαντάζομαι μόνο ο Βαγγέλης Παππάς αλλά όλοι οι συνυποψήφιοί μου γι’ αυτό τους τιμώ και τους καλώ να φτιάξουμε ένα τέτοιο ισχυρό Δήμο που θα πάρει την πόλη από την αδράνεια και θα την πάει στην ανάπτυξη», είπε συγκεκριμένα.