Βερούλειο Στάδιο: Στις 30 Ιουλίου κόβεται η κορδέλα

Εγκαίνια της πλήρως ανακαινισμένης αθλητικής υποδομής της Καβάλας λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των συλλόγων

Μπορεί να σημειώθηκαν αρκετές καθυστερήσεις στην πορεία και τελικά το έργο να ολοκληρώνεται σε 1,5 και όχι σε 1 χρόνο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, ωστόσο το τέλος της διαδρομής και της παράδοσης του στα 3 ποδοσφαιρικά σωματεία της Καβάλας (Βύρων, ΑΕΚ Καβάλας, Ηρακλής Καβάλας) είναι πλέον ορατό. Οι εργασίες στο Βερούλειο στάδιο ολοκληρώνονται και έτσι την Τρίτη 30 Ιουλίου όλη η Καβάλα θα γιορτάσει την επαναλειτουργία του ιστορικού σταδίου στα εγκαίνια που προγραμματίζεται να γίνουν εκείνη την ημέρα!

Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις από την πλευρά του εργολάβου και θα απομένουν ελάχιστες «πινελιές» μέχρι να αποχωρήσει. Στον κεντρικό αγωνιστικό χώρο ο φυσικός χλοοτάπητας έχει τοποθετηθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες και έχει αλλάξει την εικόνα του σταδίου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πλαστικός χλοοτάπητας για να συμπληρωθεί η εικόνα του… πράσινου στον αγωνιστικό χώρο. Υπενθυμίζεται ότι ο πλαστικός χλοοτάπητας είναι τελευταίας γενιάς και αναμένεται από το εξωτερικό. Εκεί θα γίνονται όλες οι προπονήσεις των σωματείων, τα οποία θα «πατούν» ελάχιστες φορές τον φυσικό χλοοτάπητα για προπονήσεις, για ευνόητους λόγους. Οι εργασίες για την υποδομή που θα πρέπει να υπάρχει για το «πλαστικό χόρτο» είναι εντατικές, όπως επίσης για την λωρίδα ταρτάν, που θα υπάρχει ανάμεσα σε φυσικό και πλαστικό χόρτο, όπου εκεί θα μπορούν οι αθλητές να τρέχουν!

Φόρτσαραν…

Στον δήμο Καβάλας και ειδικότερα η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, όσο και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιώργος Φιλόσογλου αλλά και η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, χρειάστηκε να… φορτσάρουν ιδιαίτερα όλο το τελευταίο διάστημα, και να πιέσουν και τον εργολάβο να ολοκληρώσει τις εργασίες του (έχοντας πάρει παράταση για την αποπεράτωση του), προκειμένου να παραδοθεί το έργο στην ώρα του και να μην σημειωθούν κι άλλες καθυστερήσεις. Άλλωστε ο στόχος τους είναι, ένα έργο που κατασκευάστηκε αποκλειστικά με χρήματα από το ταμείο του δήμου Καβάλας, και το οποίο θεωρείται από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στις αθλητικές υποδομές της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια (σ. σ. θα ακολουθήσει αυτό που θα γίνει στο ΔΑΚ «Αλ. Δήμογλου» της Καλαμίτσας), να ολοκληρωθεί μέσα στην ίδια θητεία στην οποία ξεκίνησε…

Η υπομονή ανταμείβεται

Τα σωματεία, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, είναι αλήθεια ότι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, τόσο για την διεξαγωγή των αγώνων των ανδρικών ομάδων όσο και πολύ περισσότερο στις προπονήσεις των τμημάτων υποδομής, όμως είναι σίγουρο ότι θα αποζημιωθούν από το αποτέλεσμα μιας και πλέον θα δραστηριοποιούνται σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον και εγκαταστάσεις, έχοντας επίσης το πλεονέκτημα να προπονούνται και τις απογευματινές ώρες στην διάρκεια του χειμώνα μετά την τοποθέτηση των 4 πυλώνων φωτισμού LED.