Βερούλειο Στάδιο: Τοποθετήθηκε το ταρτάν, ακολουθεί ο πλαστικός χλοοτάπητας

Εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνονται οι εργασίες στο γήπεδο, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω κι άλλων «απροόπτων» που προέκυψαν…

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Βερούλειο στάδιο προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στα χρονικά περιθώρια που είχαν καθοριστεί και να εγκαινιαστεί πριν από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Όπως συνέβη και στην πορεία των εργασιών εδώ και ένα χρόνο, τόσο και στην τελική αυτή φάση της ολοκλήρωσης των εργασιών, οι καθυστερήσεις και τα απρόοπτα δεν έλειψαν με αποτέλεσμα ο αρχικός σχεδιασμός που ανέφερε ότι τα εγκαίνια θα γινόταν στις 30 Ιουλίου να ανατραπεί.

 

Το νέο απρόοπτο

Το πρόβλημα με το υλικό πλήρωσης του πλαστικού χλοοτάπητα, για το οποίο μάλιστα έγινε μεγάλη κουβέντα και στο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας, ξεπεράστηκε και πάρθηκε η απόφαση που ξεκαθάριζε το τοπίο, κι ενώ το βασικό υλικό έφτασε στο χώρο του γηπέδου, προέκυψε ένα άλλο που είχε να κάνει με το υλικό της υποδομής που θα πρέπει να υπάρχει κάτω από τα γήπεδα που θα έχουν πλαστικό χόρτο. Συγκεκριμένα ανέκυψαν ζητήματα με την πυκνότητα της άμμου, γι’ αυτό και καθυστέρησε η τοποθέτηση του χλοοτάπητα στα συνολικά 4 γήπεδα, που βρίσκονται πέριξ του κεντρικού αγωνιστικού χώρου (το οποίο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα) και τα οποία αναμένεται να υποδεχτούν τον κύριο όγκο των προπονήσεων και των τριών ομάδων του Βερούλειου σταδίου (ΑΕΚ Καβάλας, Βύρωνας και Ηρακλής Καβάλας), τόσο στα τμήματα υποδομής με τα εκατοντάδες παιδιά που φιλοξενούν όσο και στα ανδρικά τμήματα.

Σε άλλα σημεία του γηπέδου όμως οι εργασίες προχωρούν κανονικά και ήδη τα αποτελέσματα φαίνονται. Ο λόγος για τον διάδρομο που θα υπάρχει γύρω από τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο, όπου οι αθλητές αλλά και οι δημότες της Καβάλας θα μπορούν να τρέχουν. Αρχικά τοποθετήθηκε πίσσα και χθες (Τετάρτη) μπήκε και το ταρτάν! Παράλληλα τρέχουν και οι τελευταίες «πινελιές» του έργου, που έχουν να κάνουν με τους ελαιοχρωματισμούς στους χώρους των κερκίδων κ.α.

 

Θέλουν να κόψουν αυτοί την κορδέλα…

Ο εργολάβος έχει πάρει παράταση για την περαίωση του έργο μέχρι το τέλος Αυγούστου, από το Δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο είναι σίγουρο ότι δεν θα φτάσει μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο για να το παραδώσει. Αν δεν υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις και απρόοπτα στην πορεία, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα, που βρίσκεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στο γήπεδο. Όταν ολοκληρωθεί κι αυτό το βήμα θα είναι στην ουσία και το τελευταίο. Στην διοίκηση του δήμου Καβάλας θέλουν να εγκαινιάσουν το γήπεδο πριν από την αποχώρηση τους. Θέλουν η Δήμητρα Τσανάκα να είναι αυτή που θα κόψει την κορδέλα, μιας και πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μέσα στην θητεία της στο δημαρχιακό μέγαρο. Πρόκειται επίσης και για ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ταμείου του Δήμου Καβάλας. Είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.650.000 ευρώ και με την έκπτωση του (ομολογουμένως εντυπωσιακού ποσοστού) 58,09% που έδωσε ο εργολάβος που μειοδότησε στον διαγωνισμό κόστισε 691,5 χιλ. ευρώ, δηλαδή 958,5 χιλ. ευρώ λιγότερο!