Λαϊκή Συσπείρωση: Κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα στο πλευρό των συμβασιούχων της δομής των προσφύγων

Την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου ζητάει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας

Την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο κοινωφελές πρόγραμμα της δομής των προσφύγων της Καβάλας σε αορίστου χρόνου ζητάει με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας Χρήστος Ποτόλιας. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει ότι οι εργαζόμενοι που βιώνουν εργασιακή ομηρία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το αίτημα, ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Μόνο σε δήμους όπου στις διοικήσεις τους υπήρχαν κομμουνιστές δήμαρχοι, οι συμβασιούχοι βρήκαν μοναδικούς συμπαραστάτες»

«Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας συναντήθηκε την Τετάρτη 24/07/2019 με τους εργαζόμενους στο Κοινωφελές Πρόγραμμα σε Δήμους – Β΄ Κύκλος στη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων. Στη συζήτηση μαζί τους ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Βιώνετε την εργασιακή ομηρία όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί σας σε ανάλογα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.

Τασσόμαστε κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων σας σε αορίστου χρόνου γιατί πάγιες και διαρκείς είναι οι ανάγκες του ανθρώπου σε μόνιμη καλά αμειβόμενη σταθερή εργασία. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητηθεί το αίτημά σας δεσμευόμαστε από τώρα δημόσια και ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσουμε υπέρ.

Γνωρίζετε άλλωστε ήδη, ότι μόνο σε Δήμους όπου στις διοικήσεις τους υπήρχαν κομμουνιστές δήμαρχοι, οι συμβασιούχοι βρήκαν μοναδικούς συμπαραστάτες. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να μην επαναπαυθείτε από οποιεσδήποτε υποσχέσεις. Είτε αυτές αφορούν δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα μέσα σε ένα γραφείο, είτε υποσχέσεις για λύση μόνο μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Ο συσχετισμός δυνάμεων και στο νέο ΔΣ παραμένει αρνητικός σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων. ‘Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις “πίνουν νερό” στην “ανταγωνιστικότητα”, η οποία βέβαια για να προκύψει «χρειάζονται» εργασιακές σχέσεις λάστιχο, με χαμηλές αμοιβές. Σε αυτή τη κατεύθυνση, των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, αυτές οι δυνάμεις πρωτοστάτησαν για την επιβολή τους στους Δήμους και στις Περιφέρειες, συνολικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ο οργανωμένος αγώνας σας, η συμπαράσταση σωματείων, συλλόγων, άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση, που πρέπει να ζητήσετε, είναι ο μόνος δρόμος για να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός, να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας. Παράλληλα, είναι αναγκαίο και με τη δική σας συμβολή να δυναμώσει η πάλη για συνολικές ανατροπές της σημερινής κατάστασης, έτσι ώστε να μπουν μπροστά οι ανάγκες των εργαζομένων.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι στο επόμενο ΔΣ θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής, γνωστός τοπικός φασίστας, που ενώ δηλώνει “ανεξάρτητος” από το φασιστικό ψηφοδέλτιο που τον “εξέλεξε”, ωστόσο μένει σταθερός στις “ιδέες” του, γνωστές για το ρατσιστικό μίσος και τη ξενοφοβία. Σας είναι επίσης γνωστή η θέση του για τη δομή στην οποία εργάζεστε (θα πρωτοστατήσει για να φύγουν άμεσα οι πρόσφυγες από το Ασημακόπουλου). Χρειάζεται ο αγώνας σας να έχει σταθερό μέτωπο απέναντι στην εγκληματική οργάνωση για να μπορέσει να αγκαλιαστεί και από τη πλειοψηφία του λαού, να είναι πιο δυνατός».