Λαϊκή Συσπείρωση: Με δράση, αγώνα, υπομονή και επιμονή, δεν θα τοποθετηθεί η κεραία στην οδό Αιμιλιανού

Η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ δηλώνει την συμπαράσταση της στις αντιδράσεις μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών και περιοίκων για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Στο πλευρό των γονιών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών που φοιτούν σε σχολεία πολύ κοντά στην οδό Αιμιλιανού 14 και Κωνσταντινουπόλεως, όπου προγραμματίζεται να τοποθετηθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας, καθώς και των περιοίκων που αντιδρούν, στέκεται η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση. Η παράταξη που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο από τον Χρήστο Ποτόλια, τονίζει ότι με δική της πρωτοβουλία το 2017 το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ζήτησε να απομακρυνθεί άμεσα η εν λόγω κεραία και ζητάει να ανακληθούν οι άδειες που τυχόν χορήγησαν οι υπηρεσίες του δήμου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Τίποτε δεν τους σταματά! Τίποτε;»

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης,  στην 28η (23-11-2017) συνεδρίαση του, αποφασίζει ομόφωνα, μεταξύ άλλων, για τη συγκεκριμένη κεραία: «Να απομακρυνθεί άμεσα η συγκεκριμένη κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από γυμνάσια, λύκεια, δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικό σταθμό».

Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, φορείς και κάτοικοι, ανησυχούν και κινητοποιούνται, για  ένα θέμα που σχετίζεται με την προστασία της υγείας των παιδιών και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Ωστόσο, επειδή το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας, είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, οι οποίοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τοποθετούν κεραίες όπου τους βολεύει, εκθέτοντας τους κατοίκους σε υπέρμετρη ακτινοβολία, η εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας, προχώρησε «κανονικά» και «νόμιμα». Ο ανταγωνισμός των ομίλων οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας, μέσα από την κάλυψη πολλών περιοχών πολλαπλών ανταγωνιστικών δικτύων, με πολλαπλές κεραίες από διαφορετικές εταιρείες που οδηγούν σε υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία.

Αυτό το νομικό πλαίσιο, θετικό για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, που πατάει στην ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είναι που δίνει φτερά για τη δράση τους, όπως συγκεκριμένα στην περίπτωση της εν λόγω εταιρίας, η οποία, παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υλοποιεί  τα σχέδιά της, σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Η «ασύδοτη» συμπεριφορά των κολοσσών της απελευθερωμένης τηλεφωνίας, η οποία στηρίζετε από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το πρόσημο που χρησιμοποιούν προκειμένου να παραπλανούν τους εργαζόμενους, μόνο με τη κινητοποίηση Γονέων, Εκπαιδευτικών, Μαθητών, φορέων και κατοίκων, μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με δράση και αγώνα που απαιτεί σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, είναι ο μόνος τρόπος για να μη τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία και να αποκρουστεί οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται και διεκδικεί:

  • Να μη τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικό Σταθμό.
  • Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.
  • Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια στην πόλη.
  • Καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασής κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά  και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία».