Μπαίνει στη θέση του ο φάρος στη Ραψάνη

Υπογράφηκε η σύμβαση του δήμου Καβάλας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας για την αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε το 2017

Σύμβαση για την κατασκευή έργου αποκατάστασης του βάθρου, στο οποίο εδράζεται ο ανατολικός φωτοσημαντήρας (φάρος) στον τεχνικό ύφαλο-κυματοθραύστη της ακτής της Ραψάνης στην Καβάλα, υπέγραψε την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελίας Δρακονάκη.

Όπως είναι γνωστό, μετά από έντονη θαλασσοταραχή στην ευρύτερη περιοχή, τον Δεκέμβριο του 2017, λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων φαινομένων, έγινε μετακίνηση ογκόλιθων θωράκισης και ανατράπηκε το βάθρο, στο οποίο ήταν τοποθετημένος ο φάρος.

Η εργολαβία αυτή, έχει ως στόχο, την ακόμη καλύτερη κατασκευή της υποδομής, στην οποία θα στηριχθεί ο πιο πάνω φωτοσημαντήρας, για να μπορεί να αντέχει και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η αρχική συμβατική δαπάνη του έργου, ανέρχεται στο ποσό των 202.633 ευρώ και θα ολοκληρωθεί, μέσα σε τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.