Και η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ στον αγώνα κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον οδό Αιμιλιανού

Ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την στήριξη της στην κινητοποίηση και ζητάει από τον δήμο Καβάλα να μην περιοριστεί στα ευχολόγια

Στο πλευρό των μαθητών και των γονέων τους των σχολικών μονάδων της Καβάλας που βρίσκονται σε ακτίνα 220 μέτρων από την οδό Αιμιλιανού, όπου σχεδιάζεται να τοποθετηθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας, τάσσεται η νεοσύστατη Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Με ανακοίνωση που εξέδωσε δηλώνει την απερίφραστη αντίθεση της στην τοποθέτηση της κεραίας και την στήριξη της στον δίκαιο αγώνα των θιγόμενων Συλλόγων, ενώ ζητά από τον δήμο Καβάλας να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Περιφέρειας ΑΜΘ

«Να απαγορευτεί καθολικά η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση 300 μέτρων από σχολικές μονάδες και παιδικές χαρές»

«Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφέρειας ΑΜΘ δηλώνει απερίφραστα την κάθετη αντίθεσή της στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Αιμιλιανού 14 στην πόλη της Καβάλας και σε απόσταση μόλις 40 μέτρων από το 25ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, στο οποίο συστεγάζεται και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, 55 μέτρων από το 25ο Νηπιαγωγείο, 190 μέτρων από το 13ο Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο και 220 μέτρων από το 3ο Γυμνάσιο. Συμπαρίσταται και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της τον δίκαιο αγώνα των θιγόμενων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων αυτών και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καβάλας.

Ως θεσμικός φορέας, διαμαρτύρεται έντονα προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες που υπογράφουν τις εγκρίσεις της άδειας και της εγκατάστασης της κεραίας και τις καλεί άμεσα να επανεξετάσουν το θέμα τόσο με τα νέα δεδομένα του σήματος διακοπής εργασιών, όσο και συνολικά με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών, όπως έχουν ευθύνη. Επίσης ζητά από το Δήμο Καβάλας να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα αποτροπής της εγκατάστασης των συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας, τόσο με νομικά μέσα, όσο και με πολιτική πίεση που δικαιούται και μπορεί να ασκήσει και να μην περιοριστεί στα ευχολόγια.

Τέλος, απαιτεί από την κεντρική εξουσία να τροποποιήσει το πλαίσιο χορήγησης των συγκεκριμένων αδειών, απαγορεύοντας καθολικά την εγκατάστασή τους σε απόσταση ακτίνας 300 μέτρων από σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικές χαρές κλπ και γενικότερα να ορίσει αυστηρότατες προϋποθέσεις τοποθέτησής τους στις γειτονίες μας».