Απόστολος Μουμτσάκης: Το Βερούλειο είναι ακόμα εργοτάξιο

Κλειστό για ακόμα δύο εβδομάδες το ανακαινισμένο γήπεδο προκειμένου να ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες, να αποκτηθούν συμπληρωματικά υλικά και να οριστεί επιστάτης

Για ακόμα δύο εβδομάδες θα είναι κλειστό για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές το Βερούλειο στάδιο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες της ανακατασκευής του αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για τον ορισμό αρμόδιου δημοτικού υπαλλήλου που θα είναι ο επιστάτης του χώρου, όπως επίσης και την προμήθεια συμπληρωματικού υλικού για τα αποδυτήρια και τους χώρων των προπονήσεων. Αυτό τόνισε μιλώντας στη «ΝΕ» ο νέος αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Καβάλας Απόστολος Μουμτσάκης, ο οποίος είχε συνάντηση με τους προέδρους της ΑΕΚ, του Ηρακλή και του Βύρωνα γι’ αυτό το θέμα. Αναφερόμενος σ’ αυτήν τόνισε ότι «πραγματοποιήσαμε το απόγευμα της Τετάρτης (29/8) συνάντηση με τους προέδρους των 3 σωματείων που θα χρησιμοποιούν ως έδρα το Βερούλειο στάδιο και μέσα σ’ ένα πολύ καλό κλίμα κάναμε μια συζήτηση για τα προβλήματα που θα πρέπει άμεσα να λυθούν για να λειτουργήσει το γήπεδο. Αποφασίσαμε ότι μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει καμία αθλητική δραστηριότητα στο χώρο, προκειμένου σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν, να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε να παραδοθεί έτοιμο και ασφαλές το γήπεδο».

«Προέχει να γίνει παράδοση – παραλαβή του έργου»

Μιλώντας συνέχεια για το τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει στο Βερούλειο, απ’ εδώ και πέρα για να λειτουργήσει κανονικά, είπε ότι «το γήπεδο αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι έγιναν τα εγκαίνια του την Δευτέρα, είναι ακόμα εργοτάξιο. Θα πρέπει να γίνουν πολλές βελτιώσεις ειδικά σε ότι έχει να κάνει την ασφάλεια των θεατών και των αθλητών (μεγάλων αλλά και των παιδιών των τμημάτων υποδομής). Αν συμβεί αυτό θα γίνει και η παράδοση – παραλαβή του έργου, κάτι που σημαίνει ότι απ’ εκεί και πέρα ο Δήμος Καβάλας να ορίσει υπαλλήλους που θα βρίσκονται καθημερινά στο γήπεδο και θα το φροντίζουν. Επίσης θα οριστεί και ο ηλεκτρολόγος που θα ανάβει τους προβολείς του σταδίου. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι για να μπορέσει να γίνει κάποιος επίσημος αγώνας θα πρέπει να προστεθούν στο χώρο και ορισμένα συμπληρωματικά υλικά. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν σημαιάκια στο γήπεδο, ενώ στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και των διαιτητών δεν υπάρχουν πάγκοι και καρέκλες. Επίσης δεν υπάρχουν μικρές εστίες στα γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, όπου θα γίνεται η προπόνηση των μικρών παιδιών. Όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να μπουν σε μια σειρά και οι ομάδες να κάνουν υπομονή τουλάχιστον ακόμα δύο εβδομάδες κι απ’ εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Η ανακοίνωση του «Σύγχρονου Δήμου»

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την συνάντηση των συμβούλων τους με τους προέδρους των 3 ομάδων που αναφέρει σχετικά: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος», Απόστολος Μουμτσάκης και  Κώστας Βακιρτζής, συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με τους προέδρους των τριών συλλόγων που θα έχουν ως φυσική τους έδρα το Βερούλειο Στάδιο (ΑΕΚ, Βύρων, Ηρακλής), προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο εκτέλεσης των τελευταίων απαραίτητων εργασιών για τη ασφαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων. Οι εγκαταστάσεις του Βερούλειου, όπως αποφασίστηκε στην εν λόγω συνάντηση, θα παραχωρηθούν προς χρήση σε όλες τις ομάδες, μετά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής του συγκεκριμένου έργου.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, άλλαξε και το πρόγραμμα των αγώνων που είχαν οριστεί για το κύπελλο της ΕΠΣΚ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην πρώτη φάση του θεσμού, λόγω κωλύματος που αφορά το Βερούλειο γήπεδο.

Οι αλλαγές είναι οι εξής:

  • ΑΕ Καβάλας – Ορφέας Ελευθερούπολης, Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, Γήπεδο Αμυγδαλεώνα, ώρα 17:00 μ.μ.
  • Ηρακλής Ποταμουδίων – Θεαγένης Θάσου, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, Γήπεδο Κωτσάλου, ώρα 17:00 μ.μ.
  • Βύρωνας Καβάλας – ΠΟ Κεραμωτής, Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019, Γήπεδο Χαλκερού, ώρα 17:00 μ.μ.