Κώστας Πεφάνης: Οι περιττές συζητήσεις και οι εκνευρισμοί δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μιλάει για το πώς προτίθεται να ασκήσει τα καθήκοντά του και για τις προσωπικές στοχεύσεις του σε μια... δύσκολη αρένα γεμάτη αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς

Επίσημη πρώτη για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με τη νέα διοίκηση και τα πολλά νέα πρόσωπα (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ). Ένα από αυτά είναι και ο Κώστας Πεφάνης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ALPHA Radio 88,6 μίλησε για το δύσκολο έργο του συντονισμού των συζητήσεων στην αρένα του Συμβουλίου, για το πώς προτίθεται να… επιβάλλει την τάξη και να κρατήσει τους χρόνους των τοποθετήσεων των συμβούλων, αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει για την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος.

«Είναι ντροπή να παρεκτρέπονται οι δημοτικοί σύμβουλοι»

Μιλώντας για την προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου και την ηρεμία που χρειάζεται να επικρατεί κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε πως αυτή για να επιτευχθεί, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. «Η ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να κάνει το Συμβούλιο να δουλεύει. Η δική μου προσπάθεια, σύμφωνα με τον ρόλο αυτό, θα είναι να συνεργαστούν όλες οι παρατάξεις με τους δημοτικούς συμβούλους. Αυτή θα είναι η επιτυχία, η οποία όμως επαφίεται στη διάθεση για συνεργασία και να βγουν σημαντικά αποτελέσματα από τις συζητήσεις. Ο στόχος μου θα είναι αυτός, να βγαίνουν αποτελέσματα. Οι ατέρμονες συζητήσεις δεν έχουν θέση. Έχουν θέση οι πραγματικές πολιτικές απόψεις και οι ουσιαστικές, με σκοπό την αίσια έκβαση όλων των θεμάτων, χωρίς περιττές συζητήσεις και εκνευρισμούς. Το όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το ανώτερο όργανο της πόλης. Είναι ντροπή να παρεκτρέπονται δημοτικοί σύμβουλοι και να δημιουργούν καταστάσεις άσχημες. Ο χαρακτήρας βέβαια του κάθε ανθρώπου είναι αυτός που καθορίζει και το κομμάτι της επικοινωνίας. Άρα, καθήκον μου θα είναι η επικοινωνία και η συζήτηση μέσα σ’ αυτόν τον χώρο να είναι αυτή που πρέπει να είναι, για να λειτουργούμε σωστά. Η σωστή λειτουργία και τα γρήγορα αποτελέσματα των συζητήσεών μας είναι ένα προσωπικό στοίχημα και στοίχημα της παράταξής μου. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε  πραγματικά αποτελέσματα από τις συνεδριάσεις του οργάνου», σημείωσε ο κ. Πεφάνης.

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθένα δεν θα πρέπει να σταθούν εμπόδιο στην λειτουργία του Δήμου»

«Αυτό που ανέφερα ήταν πως όλοι οι υποψήφιοι προεκλογικά, είχαμε ως σημαία μας την Καβάλα, τη βελτίωσή της, όλοι στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων της.  Άρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε για την πόλη, τους πολίτες και το καλό τους. Δεν νομίζω πως αν έρθει ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που να έχει σκοπό την βελτίωση των πραγμάτων, να το αρνηθούμε.  Εκεί που θα έχουμε συζητήσεις, είναι θέματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με πολιτική. Ελπίζω οι προσωπικές φιλοδοξίες του καθένα να μην σταθούν εμπόδιο στη λειτουργία του δήμου, γιατί οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν να κάνουν με την ζωή των ανθρώπων αυτής της πόλης. Θεωρώ πως θα δουλέψουμε με την κοινή λογική και θα είμαστε αποτελεσματικοί. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα στοχεύσουμε. Είναι η φιλοδοξία μας και η προσπάθειά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

«Στόχος μου είναι να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των συμβούλων πριν τη συνεδρίαση»

«Δικός μου στόχος είναι η πλήρης επικοινωνία με τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου και η εφαρμογή του κανονισμού. Ο κανονισμός λέει πως τρεις μέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει όλοι οι σύμβουλοι να γνωρίζουν τα θέματα και να έχουν πάρει την πρόσκληση. Όπου υπήρχαν προβλήματα, αυτά είχαν να κάνουν με τον τρόπο προετοιμασίας. Για την πρώτη συνεδρίαση όλοι οι σύμβουλοι είχαν πάρει και την πρόσκληση και τη λίστα των θεμάτων αναλυτικά για να τα μελετήσουν. Αυτός είναι ακόμη ένας στόχος και ένα στοίχημα δικό μου για να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και να εξαλειφθούν τα γεγονότα τα οποία είχαμε στο παρελθόν. Θεωρώ πως θα το πετύχουμε αυτό. Εντολή μου είναι να μη φεύγει κανένα θέμα, να μην εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη, εφόσον δεν είναι ολοκληρωμένο. Σίγουρα θα υπάρξουν εξαιρέσεις, έκτακτα θέματα, αλλά η κατεύθυνση είναι αυτή που είπα», τόνισε ο κ. Πεφάνης.