Μάκης Παπαδόπουλος: Χρειαζόμαστε λύσεις και όχι εντυπώσεις για το θέμα των προσφύγων

Τι προτείνει ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ασημακοπούλου και οι βολές προς τη νέα διοίκηση του δήμου

Την πρότασή του για τη μεταφορά της δομής φιλοξενίας προσφύγων από το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου σε χώρο εκτός του αστικού ιστού κατέθεσε για άλλη μια φορά με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, ενώ ασκεί κριτική και προς τη διοίκηση Μουριάδη για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται συνολικά το θέμα της φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων στην Καβάλα.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Εδώ και 3 χρόνια περίπου, η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου τείνει να γίνει μόνιμη, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός πρόβλεπε να είναι προσωρινή.

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης έχει συγκαλέσει δύο συσκέψεις με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για αυτό το θέμα, χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση και κάποιο σχέδιο για το τι θα κάνει ο Δήμος.

Η αυτοψία που έκανε ο Δήμαρχος μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας στο στρατόπεδο δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Η πρόταση που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος για νομικά μέτρα είναι «θολή» και αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Οι νομικές ενέργειες πρέπει να είναι βάσιμες, τεκμηριωμένες και να μην εκθέτουν τον Δήμο.

Είχαμε και έχουμε την άποψη ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου πρέπει να μεταφερθεί εκτός της πόλης της Καβάλας, για να αποφύγουμε την γκετοποίηση των προσφύγων και να προχωρήσουμε επιτέλους στην αξιοποίηση του στρατοπέδου προς όφελος των Καβαλιωτών.

Οι ραδιοφωνικές δηλώσεις, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, οι επαφές με αρμόδια Υπουργεία και φορείς κινδυνεύουν να δημιουργήσουν μόνο εντυπώσεις, όταν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις και ξεκάθαρους στόχους.

Αναμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να μας παρουσιάσει την πρότασή της.