Λαϊκή Συσπείρωση: Διοίκηση και αντιπολίτευση μοιράστηκαν τις θέσεις διοίκησης και εμάς μας πέταξαν έξω…

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ για την στελέχωση των διοικήσεων των νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων

Την έντονη αντίδραση της για το μοίρασμα των θέσεων στα νομικά πρόσωπα του δήμου Καβάλας, ανάμεσα στην διοίκηση και την αντιπολίτευση και την μη επιλογή εκπροσώπων από την δική της παράταξη, εκφράζει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση του Χρήστου Ποτόλια. Ο εκπρόσωπος της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ κάνει λόγο για αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές και διαβεβαιώνει ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας από οποιαδήποτε θέση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Από οποιαδήποτε θέση στα όργανα του Δήμου θα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας στη πόλη και τα χωριά»

«Στην 22η/17-9-2019 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλώσαμε ότι το ζήτημα των νομικών προσώπων δε βρίσκεται στα πρόσωπα που θα τα διοικήσουν, αλλά στη πολιτική που θα εφαρμόσουν. Δεν ενδιαφέρει τους δημότες με ποιο πρόεδρο και ΔΣ θα πληρώνουν αυξημένα τροφεία στους παιδικούς, δυσβάσταχτα δίδακτρα στο ωδείο, αυξημένες ανταποδοτικές υπηρεσίες στα απορρίμματα και τη ΔΕΥΑΚ. Επί αυτού του θέματος οι άλλες παρατάξεις δε λένε κουβέντα, συμφωνούν στη φορομπηχτική πολιτική σε βάρος της τσέπης των δημοτών.

Ο νόμος που ορίζει τη σύνθεση των ΔΣ είναι σαφής. Δίνει την πλειοψηφία των ΔΣ, όχι βάση της λαϊκής βούλησης αλλά ελέω εκλογικού νόμου, στη παράταξη του Δημάρχου κατά τα 3/5 και κατά τα 2/5 στην αντιπολίτευση.

Βέβαια η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε υπέρ μιας πλαστής πλειοψηφίας στα ΔΣ, γιατί βρήκε στρωμένο έδαφος από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης νομοθέτησε για την επιλογή του Δημάρχου, όχι σύμφωνα με τη λαϊκή βούληση, αλλά ελέω εκλογικού νόμου (δεύτερη Κυριακή). Αν δεν υπήρχε το έδαφος από την προηγούμενη κυβέρνηση δε θα μπορούσε η σημερινή να διορίζει πλαστές πλειοψηφίες στα ΔΣ. Άλλωστε αυτό συμβαίνει με όλη τη πολιτική που ασκεί σήμερα η ΝΔ, συνεχίζει εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ότι αφορά τον ορισμό των 2/5 από την αντιπολίτευση. Επειδή η αντιπολίτευση είναι «πολυχρωματική» και επειδή όλες οι άλλες παρατάξεις συμφωνούν στην ουσία με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική του Δήμου, ανεξάρτητα από ποια παράταξη βρίσκεται στη διοίκησή του, δηλώσαμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε καμία σύσκεψη με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τον ορισμό-κατανομή των θέσεων στα ΔΣ. Παράλληλα δηλώσαμε ότι η κατανομή των θέσεων να γίνει σε όλες τις παρατάξεις, εκτός της Χρυσής Αυγής, ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη.

Δικαιωθήκαμε πανηγυρικά. Οι «δημοκράτες» και υπέρμαχοι των «συνεργασιών» και των «συνεννοήσεων», πέταξαν τη Λαϊκή Συσπείρωση έξω από τις διοικήσεις όλων των νομικών προσώπων. Μοιράστηκαν μεταξύ τους όλες τις θέσεις. Δε δέχονται ούτε καν να ακούνε τη μοναδική αντιπολίτευση, τη μοναδική διαφορετική φωνή. Αποδείχθηκε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν στην ίδια αντιλαϊκή – φορομπηχτική πολιτική, είτε βρίσκονται στη διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση. Το ότι δεν έχουν καμία πολιτική διαφορά μεταξύ τους, διοίκηση και «αντιπολίτευση», φάνηκε στη συζήτηση την ίδια ημέρα, για τον απολογισμό του οικ. έτους 2018. Υπερψηφίσανε όλοι (οι διαφοροποιήσεις που υπήρξαν ήταν σε επιμέρους πλευρές του απολογισμού), υπερθεματίζοντας στην εύρεση εσόδων για το Δήμου από άλλες πηγές, δηλαδή από τα μόνιμα υποζύγια τους δημότες και όχι από τους θεσμοθετημένους κρατικούς πόρους, που μόνο η παράταξή μας υποστηρίζει.

Επιβεβαιώνουμε αυτό που δηλώσαμε και προεκλογικά, από οποιαδήποτε θέση στα όργανα του Δήμου θα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας στη πόλη και τα χωριά. Παρά τους αποκλεισμούς θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους για να αποκαλύπτουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους».