Δήμος Καβάλας: Έκκληση στους δημότες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους

Ποιες οφειλές υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων η οποία πήρε παράταση και με ποιους τρόπους μπορούν να εξοφληθούν οι δόσεις

Παράταση στη ρύθμιση των οφειλών των πολιτών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (νόμος 4611) είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου 2019, ωστόσο η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ακόμα μια παράταση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019.




Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Καβάλας Θωμάς Χατζηγιάννης, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για όλους τους οφειλέτες, καθώς αν εξοφλήσουν όλη την οφειλή, γλυτώνουν από όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, ενώ αν μπουν στη ρύθμιση των οφειλών, θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν φορολογική ενημερότητα από την εφορία και να αποδεσμευτούν οι τυχόν δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Ποιες οφειλές υπάγονται στη ρύθμιση και πώς μπορούν να καταβληθούν οι δόσεις

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης, στην εν λόγω ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές στους δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019. Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε δόσεις, από 2 έως 24 δόσεις, από 25 έως 48, από 49 έως 72 και από 73 έως 100 δόσεις.

«Κάνοντας κάποιος 100 δόσεις ωφελείται το 50% των προσαυξήσεων, ενώ στον αντίποδα πληρώνοντας εφάπαξ ωφελείται από όλες τις προσαυξήσεις. Γι’ αυτό ξαναλέω ότι είναι ευνοϊκή ρύθμιση», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το ταμείο του δήμου Καβάλας στο τηλέφωνο 2513 500241 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.