Λαϊκή Συσπείρωση: Για την επίθεση στη Συρία να καταδικαστούν… όλοι!

Κάλεσμα στη διοίκηση και στις παρατάξεις του Δήμου Καβάλας να καταδικάσουν Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ, ΕΕ καθώς και τις Ελληνικές κυβερνήσεις, απευθύνει ο Χρήστος Ποτόλιας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καβάλας απέστειλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο Χρήστος Ποτόλιας καλεί την διοίκηση του Δήμου αλλά και του συνδυασμούς που εκπροσωπούνται στο ΔΣ να καταδικάσουν την τουρκική εισβολή στη Συρία καθώς επίσης και ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ και ΕΕ που έδωσαν το πράσινο φως για το νέο αιματοκύλισμα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Επίσης ζητάει να καταδικαστούν η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις που συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ, οι βάσεις του οποίου χρησιμοποιούνται για τις πολεμικές επεμβάσεις.

Ακολουθεί η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Η σιωπή ισοδυναμεί τουλάχιστον με ανοχή. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι χρυσός»

«Κύριε Πρόεδρε, στην 25η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταδικάσαμε την Τουρκική πολεμική εισβολή στη Συρία που έγινε με τις “ευλογίες” των ΗΠΑ, ΕΕ, ΡΩΣΙΑΣ. Ζητήσαμε για το θέμα εις μάτην να πάρουν θέση και οι υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις.

Θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οι επιπτώσεις του, πέρα από την ανθρωπιστική πλευρά, θα επηρεάσουν ενδεχομένως και τη πόλη μας αφού τα κύματα των προσφύγων θα αυξηθούν. Είναι πιθανό σύντομα, να φτάσουν στο καμπ Ασημακοπούλου κι άλλοι πρόσφυγες αφού μετά την επέμβαση της Τουρκίας οι νέοι κατατρεγμένοι θα κινηθούν για να γλυτώσουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αφού πρώτα νοιώσουν τον όλεθρο που σκορπούν οι βόμβες και αφού περάσουν από τα κυκλώματα των διακινητών, θαλασσοπνιγούν στο Αιγαίο και εγκλωβιστούν στα κολαστήρια τύπου Μόριας.

Πριν νέοι και παλιοί πρόσφυγες, ανθρώπινες ψυχές, βρεθούν περικυκλωμένοι στο Ασημακόπουλου από φασίστες που τους στοχοποιούν, δυσφημίζοντας την προσφυγούπολη Καβάλα και για να μη βρεθούνε ξανά στο θλιβερό φαινόμενο φασιστικά μορφώματα κάθε τύπου να “διαδηλώνουν” ενάντια στους κατατρεγμένους από πολέμους και βάσανα πρόσφυγες, επιβάλετε το ΔΣ να πάρει θέση.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση και:
– Να καταδικάσει την τουρκική εισβολή.
– Να καταδικάσει ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ που έδωσαν το πράσινο φως για το νέο αιματοκύλισμα.
– Να καταδικάσει τη σημερινή και τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ,  όπως έκανε πρόσφατα και η κυβέρνηση της ΝΔ με τη νέα συμφωνία για τις βάσεις που τις χρησιμοποιούν για τις πολεμικές επεμβάσεις.
Η σιωπή ισοδυναμεί τουλάχιστον με ανοχή. Στην περίπτωση αυτή δεν είναι χρυσός»!