Παλιό Νοσοκομείο Καβάλας: Παίρνει «εξιτήριο» από την αδράνεια και πάει για αξιοποίηση;

Πολύ κοντά στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον δήμο Καβάλας και στο υπουργείο Οικονομικών-Η βούληση του υφυπουργού Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας-Εξελίξεις και για τον «Διόνυσο»

Την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον δήμο Καβάλας και στο υπουργείο Οικονομικών για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου άφησε το τελευταίο ταξίδι του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη στην Αθήνα, ενώ ανοίγει επίσης και το θέμα αξιοποίησης του «Διονύσου» για να γίνει ένα Μουσείο της Εγνατίας Οδού, κάτι που δεν προχώρησε μέχρι στιγμής.

«Στη συνάντηση που είχα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, συζητήσαμε το θέμα που είχε προτείνει και ο κ. Σιμιτσής και η κ. Τσανάκα, δηλαδή να κάνουμε μια προγραμματική σύμβαση του δήμου και του Δημοσίου, έτσι ώστε όταν θα μισθωθεί αυτό το κτίριο, τα έσοδα να πηγαίνουν το Παρακαταθηκών και Δανείων. Μόλις γίνει το δικαστήριο και αποφασιστεί σε ποιόν ανήκει το 80%, τότε θα πάρουμε και τα χρήματα. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Τη Δευτέρα ο κ. Αγελαράκης, ο νομικός σύμβουλος του δήμου, θα στείλει αυτήν την επισήμανση, για να διορθώσουμε αυτό που θέλει το υπουργείο. Το ζήτημα θα τελειώσει, γιατί είδα αποφασισμένο τον υφυπουργό να τελειώσει το θέμα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, με τη νέα κυβέρνηση να κυνηγά τις επενδύσεις. Επενδυτές υπάρχουν για να γίνουν επενδύσεις, κυρίως στον Τουρισμό, αφού μέσα στα ζητήματα βρίσκεται και ο “Διόνυσος” για τον οποίο βρέθηκαν δύο-τρεις επενδυτές που ενδιαφέρονται», είπε ο κ. Μουριάδης.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Αναπτυξιακή Καβάλας, όπου υπάρχουν εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. «Το βασικότερο είναι εμείς οι δήμαρχοι να είμαστε προετοιμασμένοι για να απορροφήσουμε χρήματα. Το ΕΣΠΑ τελειώνει το 2023 και μέχρι τότε τα έργα πρέπει να έχουν δημοπρατηθεί και να έχουν τελειώσει. Αν δεν υπάρχουν μελέτες, είναι δύσκολα τα πράγματα Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του ΣΒΑΚ. Όταν υπάρχουν μελέτες και μάλιστα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η επόμενη μπορεί να προχωρήσει ένα έργο», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας.