Λαϊκή Συσπείρωση προς Πολύτεκνους: Συμφωνούμε και θα στηρίξουμε τα αιτήματα του Συλλόγου σας

Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Ποτόλια με τα μέτρα που προτείνει για την στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας στην Ελλάδα

Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Καβάλας & Περιχώρων «Ο Άγιος Παύλος» προς την διοίκηση του Δήμου Καβάλας και τις Δημοτικές παρατάξεις, με την οποία ζητούσε στην στήριξη τους, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που πρόσκειται στο ΚΚΕ, απάντησε με δική της επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι συμφωνεί και θα στηρίξει τα αιτήματα των Πολυτέκνων. Ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Χρήστος Ποτόλιας, επισημαίνει ότι για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας οι λόγοι είναι πρωτίστως πολιτικοί – κοινωνικοί και παραθέτει τις προτάσεις του για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών (από τρία παιδιά και πάνω) που είναι και θέσεις του ΚΚΕ.

Ακολουθεί η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τον Σύλλογο Πολυτέκνων Καβάλας

«Τα προβλήματα σας, απορρέουν από την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και όχι του λαού»

«Κύριε Πρόεδρε. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα, με την ευκαιρία της επιστολής που μας απέστειλε ο Σύλλογός σας, να διατυπώσουμε τις θέσεις μας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες και γενικότερα οι λαϊκές οικογένειες, καθώς και τις πολιτικές – οικονομικές – κοινωνικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπισή τους και την οριστική επίλυσή τους.

Κατά τη γνώμη μας, οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν πλέον αρκετή πείρα από τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών – μνημονιακών μέτρων στη ζωή τους, με τις πρόσθετες ανάγκες – δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολυμελείς οικογένειες.

Τα προβλήματα που θίγονται στην επιστολή του Συλλόγου σας, απορρέουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όχι του λαού.

Για το δημογραφικό πρόβλημα στο οποίο αναφέρετε, όλες οι παράμετροι που το συνθέτουν (όροι ζωής, υπογεννητικότητα, μετανάστευση, θνησιμότητα κ.λπ.), κατά τη γνώμη μας, είναι πρωτίστως πολιτικοί – κοινωνικοί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση που τη στηρίζει το ΚΚΕ, τόσο στη Βουλή όσο και στους αγώνες του λαού και των πολύτεκνων οικογενειών, διέθεσε και διαθέτει όλες τις δυνάμεις για την προβολή και διεκδίκηση μέτρων για την υπεράσπιση του εισοδήματος, της δουλειάς, των κοινωνικών παροχών υπέρ του λαού, όπως αυτά που αναφέρετε στην επιστολή σας.

Οι προτάσεις μας για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών (από τρία παιδιά και πάνω) που είναι και θέσεις του ΚΚΕ, προβλέπουν:

  • Καμία περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων, των μισθών, των συντάξεων, των δώρων και του επιδόματος της άδειας.
  • Αφορολόγητο όριο για την τρίτεκνη – πολύτεκνη οικογένεια τα 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Βιβλιάριο υγείας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές ή επιδότηση του ενοικίου 100% με εισόδημα έως 50.000 ευρώ σε όσους φοιτούν εκτός πόλης της κατοικίας τους.

Μέτρα προστασίας των ανέργων:

  • Διαγραφή χρεών από τόκους, πάγωμα της αποπληρωμής των δανείων για όσον καιρό διαρκεί η ανεργία, καμία κατάσχεση κατοικίας λόγω χρεών.
  • Μείωση 50% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

Ευχόμαστε υγεία σε όλες τις οικογένειες των πολυτέκνων και δύναμη για τους επερχόμενους αγώνες.

Δηλώνουμε ότι συμφωνούμε και θα στηρίξουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο τα αιτήματα που αναφέρονται στην επιστολή. Στη κατεύθυνση αυτή υποβάλλαμε ήδη αίτημα προς το Πρόεδρο του Συμβουλίου να συμπεριλάβει στα θέματα της επόμενης συνεδρίασης και τα αιτήματά για λήψη σχετικής απόφασης.

Είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στον αγώνα που είναι απαραίτητος να γίνει από το σύλλογό σας. Η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει αποδείξει ότι από τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, είτε βρίσκονται στη διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση, πολλοί εργαζόμενοι και άλλες κοινωνικές ομάδες, σύλλογοι, μαζικοί φορείς, σωματεία κλπ πολλές φορές έχουν ακούσει λόγια συμπάθειας και κατανόησης. Αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ είναι το να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Να γιατί χρειάζεται αγωνιστική κινητοποίηση. Για να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση. Να μείνουν στην άκρη τα μεγάλα λόγια και να πάρουμε αποφάσεις.

Άλλωστε στην πράξη και όχι στα λόγια κρίνονται οι προθέσεις»!