Λαϊκή Συσπείρωση: Να πάρει θέση ο Δήμος Καβάλας για την έξωση των συνταχιουχικών σωματείων από το ΕΥΚ

Επιστολή του Χρήστου Ποτόλια στον Κώστα Πεφάνη με αίτημα να συζητηθεί το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο

Να πάρει θέση στο ζήτημα της έξωσης των 3 συνταξιουχικών σωματείων από το γραφείο που τους φιλοξενούσε στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, καλεί την διοίκηση και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Χρήστος Ποτόλιας. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Πεφάνη του ζητά να εισαγάγει στα προ ημερησίας διάταξης θέματα το συγκεκριμένο, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση. Καταλήγοντας ο κ. Ποτόλιας ζητάει ιδιαιτέρως από το δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη να τοποθετηθεί, μιας και ο πρόεδρος του ΕΥΚ ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Ακολουθεί η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Να πάρει θέση ο Δήμαρχος αφού ο Πρόεδρος του ΕΥΚ, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του»

«Κύριε Πρόεδρε, Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας με επιστολή που κοινοποίησε προς τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων, που συστεγάζονται σε ένα μικρό γραφείο στο ισόγειο του ΕΥΚ, τους γνωστοποίησε την απόφασή της να το παραδώσουν από την αρχή του επόμενου έτους. Σημειωτέων ότι το ΔΣ του ΕΥΚ δε συνεδρίασε για να πάρει απόφαση με το συγκεκριμένο θέμα. Οι λόγοι που επικαλείται η διοίκηση είναι η έλλειψη χώρων στο ΕΥΚ. Χρειάζονται δήθεν το συγκεκριμένο γραφείο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Από τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΥΚ Ποδάρα φάνηκε ότι η έξωση αφορά επί της ουσίας τον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, αφού ο ίδιος χωρίς περιστροφές διαμήνυσε στον πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ΒΦΛ, ότι σε επόμενο διάστημα, στο δικό του σωματείο, θα ξαναέδινε γραφείο (δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου του συγκεκριμένου σωματείου σε τηλεοπτικό σταθμό).

Τα τελευταία χρόνια τα συνταξιουχικά σωματεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για τη διασφάλιση των συντάξεων τους, για το σύστημα ασφάλισης που βάλλεται, καθώς και για τα δικαιώματα των παιδιών και εγγονών τους. Βρίσκονται καθημερινά σε επαφή με συνταξιούχους και τα γραφεία τους είναι πραγματικά κέντρα συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης, ανοιχτά για όλους τους συναδέλφους τους.

Παρακαλούμε στην επόμενη συνεδρίαση (31η/25-11-19) του Δημοτικού Συμβουλίου να εισάγετε στα ΠΗΔ θέματα το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου το ΔΣ να πάρει θέση καταδικάζοντας την απαράδεκτη απόφαση.

Καλούμε επίσης το Δήμαρχο και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων να πάρουν θέση για το θέμα. Ιδιαίτερα ο κ. Δήμαρχος καλείται να πάρει θέση αφού ο Πρόεδρος του ΕΥΚ, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του».