Λαϊκή Συσπείρωση: Η αντιπολίτευση ήθελε να δείξει στον Μουριάδη ότι έχει περισσότερους συμβούλους

Ανακοίνωση της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ για την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας για την εγγύηση των καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ

Ως προσπάθεια της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο να δείξει στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας ότι διαθέτει περισσότερους συμβούλους, ερμηνεύει ο Χρήστος Ποτόλιας την συζήτηση του θέματος για τη μείωση της εγγύησης από τα 100 στα 30 € και τελικά την απόσυρση του. Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζει ότι ο κύριο θέμα δεν είναι το παράνομο ή όχι της απόφασης της ΔΕΥΑΚ, αλλά το επί πλέον χαράτσι στους Καβαλιώτες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι… Ο (πολιτικά και για τη ΔΕΥΑΚ) αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω…»

«Το έκτακτο θέμα σχετικά με τη ΔΕΥΑΚ που έβαλαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΧΑ αφορούσε σε απόφαση της ΔΕΥΑΚ σχετικά με χρέωση (χαράτσι 30 €) των «πελατών» της (λαϊκά νοικοκυριά που πληρώνουν πανάκριβα το νερό).

Η συζήτηση που έγινε επί ώρες στη συνεδρίαση (2-12-19), δεν αφορούσε σε μείωση ή κατάργηση της επιβάρυνσης των δημοτών, αλλά….. στο αν η απόφαση ήταν νόμιμη ή όχι (παράνομη ισχυριζόταν οι παρατάξεις που εισήγαγαν το θέμα), καθότι δεν πέρασε προς επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ουσιαστικά οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, που πολιτικά δε διαφέρουν και στο θέμα της ΔΕΥΑΚ σε τίποτε με τη διοίκηση, αυτό που ήθελαν να αποδείξουν ήταν ότι… οι σύμβουλοι του κ. Μουριάδη είναι λιγότεροι από το άθροισμα των συμβούλων των κ.κ. Τσανάκα, Παπαδόπουλου, Παππά, ΧΑ και Ξανθόπουλου.

Κανένα ενδιαφέρον για τα χαράτσια που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για το νερό, το οποίο όλοι, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, το αντιμετωπίζουν στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ (Οδηγία 2000/60/ΕΚ). Πολιτική που επιβάλει το νερό να είναι εμπόρευμα και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ ανταποδοτικές. Ουδεμία συζήτηση και διαμαρτυρία των παρατάξεων αφορούσε σε πρόταση για κατάργηση του χαρατσιού, για μείωση της τιμής του νερού, για μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στην ψευδεπίγραφη «αντιπαράθεση» η Λαϊκή Συσπείρωση τοποθετήθηκε με σαφήνεια και υπογράμμισε πως το κύριο δεν είναι το παράνομο ή όχι της απόφασης αλλά η ουσία της, το επί πλέον χαράτσωμα του λαού της Καβάλας Φυσικά συμπολίτευση και αντιπολίτευση για το μόνο που νοιάστηκαν ήταν για ένα ακόμη κακόγουστο σόου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απείχε από την ψηφοφορία. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης και των χωρίων να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να διεκδικήσουν:

  • Δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα αντιμετωπίζει το νερό ως φυσικό πόρο ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο και θα το έχει υπό κρατικό έλεγχο και διαχείριση, μακριά από τους νόμους της αγοράς.
  • Αποκλειστικά δημόσιος ενιαίος φορέας διαχείρισης των υδάτινων πόρων και ένταξη σε αυτόν όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις ύδρευσης με κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.
  • Να δοθεί με κεντρικούς δημόσιους πόρους και με κρατική ευθύνη, μόνιμη οριστική λύση στην υδροδότηση σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου με υγιεινό,  πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης.
  • Να πάψει η ΔΕΥΑΚ να είναι ανταποδοτική υπηρεσία και να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με μοναδικό στόχο την αύξηση των εσόδων της σε βάρος των δημοτών».