Λαϊκή Συσπείρωση: Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Επαγγελματίες στη «Φωτεινή Δευτέρα»

Ανακοίνωση με αφορμή της παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την αύξηση των Δημοτικών Τελών

Ως «Φωτεινή Δευτέρα» για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες και τους συνταξιούχους που έδειξαν το δρόμο του ενωμένου αγώνα, μακριά από ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, για τα δίκαια αιτήματά τους και ως «Μαύρη Δευτέρα» για αυτούς που χαράτσωσαν βαριά τα λαϊκά νοικοκυριά, χαρακτήρισε τη συζήτηση για την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, η Λαϊκή Συσπείρωση. Με ανακοίνωση της χαιρετίζει την παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων στη συνεδρίαση και καλεί το λαό τους πόλης και των χωριών να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Ο Ενωτικός αγώνας μονόδρομος για το αύριο»

«Μία από τις πλέον σημαντικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. που έγινε εχθές, ανέδειξε με τον πιο εκκωφαντικό, ξεκάθαρο, κρυστάλλινο  τρόπο τους δύο κόσμους που συγκρούονται στην κοινωνία μας. Από τη μια ο κόσμος της εργασίας, που χθες με ένα ελπιδοφόρο και γεμάτο μηνύματα τρόπο, παραβρέθηκε στο ΔΣ, εκπροσωπούμενος από σωματεία εργαζομένων, συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία, από μικροεπαγγελματίες της πόλης.

Από την άλλη εμφανίστηκε χωρίς φτιασιδώματα το ανάλγητο ταξικό αντιλαϊκό κράτος, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράστηκε με την προέκταση του στη Τοπική Διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών της πόλης, με ένα κρυστάλλινο λόγο, ξεκάθαρο και με τρανταχτά επιχειρήματα, απαίτησαν αγωνιστικά τη μη αύξηση των απαράδεκτων αντιλαϊκών ανταποδοτικών τελών, που η νέα διοίκηση εισηγείτο στο χθεσινό Δ.Σ..

Τίποτε όμως δεν πτόησε και δεν έκαμψε την αναλγησία και την απέχθεια των διοικούντων προς εργαζόμενους που διεκδικούν αγωνιστικά δίκαια λαϊκά αιτήματα. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφούσα σε έδρες στο Δ.Σ. προηγούμενη δημοτική αρχή, προχώρησαν στον αντιλαϊκό κατήφορο, φορτώνοντας δυσβάστακτες αυξήσεις στα λαϊκά στρώματα.

Η ταξική τους πολιτική φανερώθηκε με «μεγαλοπρέπεια» όταν σε ερώτηση του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ, γιατί μειώνονται τα ανταποδοτικά τέλη σε Τράπεζες και μεγάλες εταιρίες σε ποσοστό 47%, ενώ αντίθετα αυξάνονται σε μεγάλο ποσοστό για τα λαϊκά νοικοκυριά και για τους μικροεπαγγελματίες, η απάντηση τους ήταν ότι οι τράπεζες και οι εταιρίες διαμαρτυρήθηκαν για τα υψηλά τέλη που πλήρωναν μέχρι τώρα! Δεν πτοήθηκαν καθόλου από την απαίτηση τόσων φορέων που διεκδίκησαν χθες να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη.

Από την πολύωρη συζήτηση που έγινε, αποκαλύφθηκε επίσης το γεγονός ότι ήταν στις δυνατότητες του προϋπολογισμού για τα ανταποδοτικά του 2020 να μη γίνουν καθόλου αυξήσεις, αλλά η πρεμούρα της διοίκησης καθώς και της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν τέτοια για την επιβολή των αυξήσεων, που δεν δέχτηκαν καν να μπει σε ψηφοφορία και τρίτη πρόταση που έγινε για πάγωμα των τελών. Τέτοια ήταν η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που βασικό της πυρήνα είχε τη μεγάλη αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρηματικές ομάδες και όχι στις αλχημείες και στα λογιστικά τερτίπια που μετέθεταν το πρόβλημα λίγους μήνες αργότερα, λογική που εξέφρασαν άλλες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στην προσπάθειά τους να φανούν φιλολαϊκές. Φιλολαϊκή διαχείριση του Δήμου ΑΕ και της ανταποδοτικότητας δεν μπορεί να υπάρξει.

Η συνεδρίαση θα μείνει στην ιστορία του ΔΣ ως «Φωτεινή Δευτέρα» για τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους συνταξιούχους που έδειξαν το δρόμο του ενωμένου αγώνα, μακριά από ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, για τα δίκαια αιτήματά τους.

Από την άλλη θα μείνει ως «Μαύρη Δευτέρα» για τους που χαράτσωσαν βαριά τα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι Εργαζόμενοι, οι Μικροεπαγγελματίες, οι Συνταξιούχοι συνολικά ό λαός τους πόλης και των χωριών πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».