ΚΑΠΗ Παληού Καβάλας: Κοπή βασιλόπιτας με ευχές αλλά και παράπονα [φωτογραφίες]

Οι κάτοικοι του οικισμού ζήτησαν το ΚΑΠΗ να «ανοίγει» συχνότερα, ενώ δεν έλειψαν αναφορές και σε άλλα αιτήματα

Το πρωί της Πέμπτης 9 Ιανουαρίου 2020 το παράρτημα Παληού του Β΄ ΚΑΠΗ Καβάλας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του παρουσία του προέδρου του ΝΠΔΔ της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Καβάλας Φιλήμονα Ξουλόγη. Την πίτα του ΚΑΠΗ ευλόγησε ο π. Νικόδημος.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» περί τα 40 άτομα που «γέμισαν» το διαμέρισμα επί της οδού Μελίνας Μερκούρη στο Παληό, εκεί όπου στεγάζεται τα τελευταία τρία περίπου χρόνια το ΚΑΠΗ [το διαμέρισμα ήταν δωρεά συμπολίτη μας στον Δήμο Καβάλας].

Οι παρευρισκόμενοι δεν παρέλειψαν να διατυπώσουν στον κ. Ξουλόγη τα παράπονά τους, κυρίως για το γεγονός ότι το ΚΑΠΗ «ανοίγει» μόνον κάθε 15 μέρες, ζητώντας η συχνότητα αυτή να αλλάξει.

Επίσης, το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και εκπρόσωποι της διαδικτυακής ομάδας του Παληού Καβάλας, οι κ.κ. Ιορδάνης Αγγελιάδης και Αλέξης Γούλας οι οποίοι μετέφεραν στον κ. Ξουλόγη, ως εκπρόσωπο του Δήμου, τα όσα είχαν ειπωθεί σε πρόσφατη συνάντηση της Ομάδας με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ιακωβίδη, με «αιχμή» της ατζέντας την επικινδυνότητα του κεντρικού δρόμου του Παληού -ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες- και το σχεδόν καθολικό αίτημα των κατοίκων του οικισμού να βρεθεί φόρμουλα έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει το «Κοράλλι».