Μουριάδης για ΒΦΛ: Συμφέρον όλων να βρεθεί γρήγορα λύση

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας με αφορμή την πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας για το εργοστάσιο των Λιπασμάτων

Την ικανοποίηση του για την πραγματοποίηση της τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στους εκπροσώπους και τους εργαζομένους του εργοστασίου των Λιπασμάτων της Ν. Καρβάλη εκφράζει με δήλωση του ο Δήμαρχος Καβάλας. Ο Θόδωρος Μουριάδης τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον όλων η διαδικασία να οδηγήσει, όσο πιο σύντομα γίνεται, στην επίλυση των διαφορών των δύο πλευρών μιας και όπως επισημαίνει κανείς δεν αντέχει να συνεχιστεί αυτή η περιπέτεια.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Καβάλας

«Το εργοστάσιο αποτελεί οικονομικό πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής και κανείς δεν αντέχουν άλλη περιπέτεια»

«Χαιρετίζω τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μεταξύ της Γενικής Γραμματέως κ. Άννας Στρατινάκη, των εκπροσώπων της εταιρίας Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, της ΓΣΕΕ, της ΟΕΧΒΕ και του Σωματείου των Εργαζομένων της επιχείρησης.

Είναι προς το συμφέρον όλων η διαδικασία αυτή να οδηγήσει το συντομότερο δυνατόν στην επίλυση των όποιων διαφορών υπάρχουν ανάμεσα στις δυο πλευρές και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και το μέλλον της Λιπασματοβιομηχανίας.

Τόσο η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι, όσο και η τοπική αγορά, δεδομένου ότι το εν λόγω εργοστάσιο αποτελεί οικονομικό πνεύμονα της ευρύτερης περιοχής, δεν αντέχουν άλλη περιπέτεια.

Θέλω να πιστεύω ότι στην επόμενη προγραμματισμένη τριμερή σύσκεψη θα πρυτανεύσει η λογική, προκειμένου να επέλθει άμεσα η απαραίτητη για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μονάδας εργασιακή ειρήνη».