Λαϊκή Συσπείρωση: Να πούμε «όχι» στη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Πρόταση ψηφίσματος που να καταδικάζει την επικείμενη ψήφιση από τη Βουλή της συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ανανέωση-επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στην χώρα μας καταθέτει η παράταξη του Χρήστου Πότολια

Eπιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη και τους επικεφαλής των παρατάξεων απέστειλε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας με την οποία καταθέτει ψήφισμα κατά της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με τις ΗΠΑ. Ο κ. Ποτόλιας ζητάει από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας αλλά και όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση στο θέμα και να στηρίξουν το ψήφισμα που θεωρεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι επικίνδυνη για τον Ελληνικό λαό.

Ακολουθεί η επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

«Να πάρει θέση η διοίκηση του Δήμου και όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου»

«Η Κυβέρνηση προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη βουλή στις 30/01/2020 τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ανανέωση-επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στην χώρα μας. Παρακαλούμε να εισάγετε το παρακάτω κείμενο προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για λήψη σχετικής απόφασης:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει, καταγγέλλει και καλεί την κυβέρνηση να μη φέρει προς συζήτηση την ανανέωση της συμφωνίας παραμονής των βάσεων στην Ελλάδα γιατί με τη συγκεκριμένη συμφωνία μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και σε στόχο,  όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν. Γιατί η συγκεκριμένη συμφωνία είναι επικίνδυνη για τον Ελληνικό λαό, αφού δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να αξιοποιεί ακόμη και πολιτικές υποδομές (αυτοκινητοδρόμους, λιμάνια, κλπ) για τις εκάστοτε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες. Γιατί ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει απαράδεκτο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α. Γιατί εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αυτό πολύ κοντά στο Δήμο μας, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Καλούμε την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα στη Βουλή:

  • Να μην εγκρίνουν την εγκατάσταση αμερικανονατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να μην εγκρίνουν την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να μην εγκρίνουν την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό (Λιβύη, στενά του Ορμούζ κ.α.)».
In this article