Δυναμική η παρουσία της Καβάλας στην τουριστική έκθεση του Ισραήλ

Συναντήσεις της αποστολής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην «International Mediterranean Tourism Market» με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και travel bloggers

Η Καβάλα έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στην διεθνή τουριστική έκθεση «International Mediterranean Tourism Market» (ΙΜΤΜ), που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2020. Ο δήμος Καβάλας πήρε μέρος στην έκθεση ως συν-εκθέτης του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε δημοσιογράφους, travel bloggers, ταξιδιωτικούς πράκτορες και Tour Operators, τον προορισμό «Καβάλα» ως ένα εναλλακτικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό προορισμό, με πολλές επιλογές θεματικού τουρισμού και αρκετές βιωματικές εμπειρίες.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της χώρας, την Global Tourism, TALMA Travel and Tours, NB Tours, ISRA Travel & Tourism, EASYGO και με έγκριτους δημοσιογράφους όπως η Irit Rosenblum. Επίσης έγιναν συναντήσεις με σημαντικούς travel bloggers όπως είναι η  Galit Kedar, πρόεδρος του συνδέσμου travel bloggers του Ισραήλ.

Γενικά η Ελλάδα ως προορισμός συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πλέον δημοφιλών και ιδιαίτερα φιλικών τουριστικών προορισμών για τους Ισραηλινούς, παρουσιάζει μαθηματική αύξηση στις κρατήσεις, τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια, όχι μόνο λόγω του ίδιου του τουριστικού προϊόντος που έχει να προσφέρει αλλά λόγω των ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στους δύο λαούς και του έντονου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τον πολιτισμό.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον πολιτισμό , την Ιστορία , τη μουσική αλλά και την Ελληνική κουζίνα, χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει η Καβάλα ως προορισμός.

Ο Δήμος Καβάλας υλοποιώντας το σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το έτος 2020 στοχεύει στην ενδυνάμωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Τον Δήμο Καβάλας και την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» εκπροσώπησε στη διεθνή τουριστική έκθεση «International Mediterranean Tourism Market» (ΙΜΤΜ), ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδη και η Ελένη Μεντεσίδου, στέλεχος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας.